Dva zlata stigla u Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zagorju ob Savi održan je "Slovenia Open 2009", otvoreno prvenstvo Slovenije u kickboxingu, discipline semi contact i light contact. Nastupilo je 415 natjecatelja iz Austrije, Madarske, Bugarske, Italije, Hrvatske i Slovenije, koji su se ogledali u dvije dobne kategorije, do 16 godina starosti (kadeti) i preko 16 godina (juniori/seniori). Istarsku županiju predstavljali su clanovi pulskog i medulinskog "Lava" te rovinjskog i labinskog "Budokaija", koji su zajednickim snagama osvojili 15 medalja - dvije zlatne, sedam srebrnih i šest broncanih.

Od rovinjskih predstavnika najuspješniji je bio senior Boris Miškovic, koji je stigao do zlata u semi contactu u kategoriji +89 kg, dok su srebro u light contactu osvojili seniori Paulo Benussi (do 89 kg) i Manuel Smoljan (do 79 kg) te u semi contactu kadet Marko Opšivac (do 63 kg).

Labinjani su se okitili s cetiri broncane medalje, a njih su osvojili Višnja Faraguna (+65 kg) u starijoj dobnoj kategoriji, te Ilaria Milevoj (do 37 kg), Katarina Cukaric (+60 kg) i Marino Faraguna (do 42 kg) u mladoj dobnoj kategoriji.

Najuspješnija medu "lavovima" bila je Maja Britvic koja je u semi contactu osvojila zlatnu medalju u mladoj dobnoj skupini (+60 kg) te broncanu u starijoj (+65 kg), dok je u light contactu u starijoj skupini stigla do srebra (+65 kg). Dva je odlicja osvojila i Nensi Grižancic, srebro u semi contactu u mladoj (do 60 kg) te broncu u light contactu u starijoj skupini (do 60 kg). Do srebrnog odlicja stigli su i Sven Gencir u light contactu u starijoj dobnoj skupini (do 63 kg) te Dominik Fontana u semi contactu u mladoj dobnoj skupini (do 28 kg).


Podijeli: Facebook Twiter