Dva zlata i bronca za hrvatske streličare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski streličari osvojili su dvije zlatne i jednu brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje je održano u Rzeszowu u Poljskoj i Hrvatska je prva po broju individualnih medalja od 13 država koje su osvojile medalje.

Hrvatska streličarka Ivana Budan osvojila je zlatnu medalju u kategoriji senior složeni luk, dok je medalja istog sjaja, ali u kategoriji junior složeni luk, pripala Mariju Vavri. Ivana Budan je u finalu pobjedila Naomi Jones iz Velike Britanije 6:4. Vavro je bio bolji od Ranauda Domanskog iz Belgije (6:4). Mario Vavro je sa 590 krugova osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama, potvrdio ga je u eliminacijama i popravio svoj kadetski i juniorski državni rekord sa 586 na 590.

Juniorka Maja Orlić osvojila je broncu u kategoriji juniorski složeni luk. Maja Orlić je sa 588 krugova imala prvo mjesto u kvalifikacijama, oborila je svjetski kadetski rekord (586), europski kadetski rekord (583, te državne rekorde u kategoriji seniorki, juniorki i kadetkinja.

U prvih osam završili su Matija Mihalić u kategoriji junior olimpijski luk i Bruno Žic u kategoriji junior složeni luk, dok je Vedran Orlić, u kategoriji junior olimpijski luk 9., a Krešimir Štrukelj je, u kategoriji senior olimpijski luk, završio na 33. mjestu.

Na ovom prvenstvu nastupilo je 247 streličara iz 30 država. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter