Dva udara groma na letu Zagreb - Pula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sinocnjem letu OU 632 Zagreb - Zadar - Pula, zrakoplov Dash8-Q400 kompanije Croatia Airlines pri slijetanju u Zadar pogodio je grom. Potvrdila nam je to Ksenija Žlof iz ureda za odnose s javnošcu Croatia Airlinesa dodavši da je u zrakoplovu bio 31 putnik.

- Poslije slijetanja u Zadru, prema sigurnosnoj proceduri, zrakoplov je pregledao mehanicar te ustvrdio kako nema nikakvih sigurnosnih prepreka da zrakoplov nastavi let prema Puli, dodaje u priopcenju Žlof i naglašava da je dvadesetak putnika, koji su u Zadru cekali let prema Puli, kasnilo u polasku dva i pol sata, koliko je trajao i tehnicki pregled zrakopolova.

Medutim, nastavlja ona, zbog loših meteoroloških uvjeta i na letu za Pulu isti je zrakoplov ponovno pogodio grom, stoga je zrakoplov ostao na pregledu u Puli.

- Napominjemo da su se tijekom spomenutih dogadaja striktno poštivale sve sigurnosne procedure tako da sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Ispricavamo se putnicima zbog neugodnosti, zakljucuje ona.

Prema pisanju jednog istarskog portala grom je dvaput udario u desno krilo zrakoplova, a o tom je svjedocio i pulski putnik, cije rijeci prenosi portal.

- Kad smo konacno poletjeli zvuk letjelice nije se cinio uobicajenim, a i na desnom krilu cijelo je vrijeme bljeskalo poziciono svjetlo. Iznad Kvarnera, pak, opet je udario grom u desno krilo, avion se potresao uz snažni bljesak i u unutrašnjost letjelice prodro je miris zapaljene plastike ili gume, svjedoci on.

Prilikom obilaska pulske Zracne luke primijetili smo popravak gromom pogodenog zrakoplova, što potvrduje i fotografija našeg fotoreportera, a podsjecamo da se ova nesreca dogodila na letu koji svakodnevno prometuje na spomenutoj relaciji.


Podijeli: Facebook Twiter