Dva sudionika tucnjave u istražnom zatvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojici od petnaestorice sudionika tucnjave u Vodnjanu 14. studenog do koje je došlo tijekom mirenja dviju zavadenih romskih obitelji u Ulici Portarol u Vodnjanu odreden je jednomjesecni istražni zatvor.

Rijec je o 44-godišnjaku i 39-godišnjaku kojima je nakon što ih je ispitao državni odvjetnik zatvor odredio sudac istrage Županijskog suda u Puli. Ostali sudionici, njih trinaestorica, takoder su ispitani, a dvanaestorici je Opcinsko državno odvjetništvo odredilo takozvanu mjeru opreza.

Dvojac koji je ostao iza rešetaka sumnjici se za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede kojom je osobi zdravlje toliko teško narušeno da je njezin život doveden u opasnost, a za što je propisana zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora.

Sumnjice se i za kazneno djelo nasilnickog ponašanja na javnom mjestu i u grupi, za što zakon predvida kaznu od tri mjeseca do pet godina te za kazneno djelo sudjelovanja u tucnjavi koja je imala za posljedicu osobito tešku ozljedu, za što je moguca sankcija novcana kazna ili kazna zatvora do jedne godine.

Podsjetimo, policija je nakon tucnjave koja se dogodila u Ulici Portarol 14. studenog oko 16 sati izvijestila da je uhitila 14 osoba, od cega deset hrvatskih državljana, tri talijanska i jednog srbijanskog državljanina u dobi od 19 do 45 godina. Svi hrvatski državljani su sa šireg pulskog podrucja. U okršaju koji je izbio dok se zbog mirenja dviju obitelji održavalo romsko vijece ozlijedena su cetiri muškarca, a medu njima je najteže ozlijeden 50-godišnjak iz Vodnjana.

Nakon krvavog incidenta u središtu Vodnjana gradonacelnik Klaudio Vitasovic održao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je zajedno s dogradonacelnikom Sergiom Deltonom oštro osudio ovaj incident u kojem su korištene bejzbol palice i sjekire te ponovno zavapio za policijskom postajom u Vodnjanu. (M. KOŠTA)

 


Podijeli: Facebook Twiter