Dva sata iskonske žestine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika sala kluba Uljanik preksinoc je bila poprište iskonske žestine koju je dvosatnim koncertom svojim fanovima priuštila Disciplin A Kitschme. Dušan Kojic Koja, Miloš Velimir Buca i Marinka ?ordevic svojom su prvom izvedbom "Kada kažeš muzika, na šta tacno misliš, reci mi?" zapoceli plesno putovanje koje ni neumoljiva kiša nije razvodnila.

Osnovnu postavu benda su od samog pocetka rada cinili bas i bubanj, cesto obogaceni trubom i ženskim vokalom, što je i u ovom slucaju bilo tako s jednom razlikom - njihovo sviranje ide ukorak s vremenom te su publici preksinoc pružili uvid u noviju Disciplinu uz prstohvat one stare. Iako na ovom koncertu nije bilo trube, Disciplin A Kitschme dotaknula je srž publike vec s prvim taktovima. Okupljeni su se rado prepustili ritmicnom zovu Kojinog energicnog prebiranja po elektricnom sviranju s mnoštvom efekata, snažnom Bucinom bubnjanju te Marinkinom glasu koji je stvarao kontrast, ali i ravnotežu u nastupu.

Bez obzira na to što je Koja godinama na glazbenoj sceni, energije mu ne nedostaje, pa je tako svojim sviranjem dokazao da još uvijek pronalazi nadahnuce u heavy bass blues izvedenicama što se moglo cuti u skladbama poput "Do not", "Bunt", "Lisica", "Neko mora", "Covek" te starom hitu "Betmen mandrak fantom". Ipak, vrijeme cini svoje pa su se neke promjene osjetile tijekom izvedbi starijih hitova. Publika je energicno plesala pred pozornicom do zadnje skladbe kada su zviždanjem i aplauzom pozivali bend na bis što im je Disciplin A Kitschme i priuštila. Pored skladbe "Uživaj" i "Or what" u bisu se mogla cuti i poznata "Manitua mi" što je rasplesanim prvim redovima pružilo posljednju priliku za razgibavanje vec umornih mišica. Nije na odmet spomenuti ni cinjenicu da su se na koncertu okupili fanovi, mahom pripadnici starijih generacija, tzv. probrana ekipa pulskih glazbenih sladokusaca što potvrduje legendarnost Discipline Kicme, no i manjak popularnosti Disciplin A Kitschme kod mladih generacija pulske publike.


Podijeli: Facebook Twiter