Dva performansa na Forumu

Performans "Kuhinja za 5" (M. R.)
Performans "Kuhinja za 5" (M. R.)

Druga večer 15. festivala Media Mediterranea bila je u znaku dva performansa na pulskom Forumu. Jedan je bio plesni, naziva "Kuhinja za 5" u izvedbi udruge Domachi iz Karlovca, a drugi je bio glazbeni u izvedbi Marka Grpca Knapića i polaznika radionice "Zvukovi Rojca".

U sastavu platforme Clubture, koja okuplja udruge koje se bave nezavisnom kulturom, mlade karlovačke performerice Azra Gorić i Valentina Mesarić izvele su performans koji su same koreografirale i režirale, a koji je dio festivala Nepokoreni grad koji udruga Domachi organizira svake godine. Radi se o 15-minutnom plesnom igrokazu koji dočarava probleme u kojima se nađu dvije studentice kada u zadnji tren shvate da je njihovoj prijateljici rođendan.

Grbac Knapić i njegovi kolege predstavili su rezultate radionice koja se u različitim fazama, od početne od napredne, održala od ožujka do svibnja i na kojoj je svaki polaznik napravio soundtrack za po jedan kat u Rojcu. Zbog toga i naziv "Zvukovi Rojca", a ono što su naučili i kreirali predstavili su kroz program Ableton live i pomoću midi kontrolera. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter