Dva partyja u tunelima ispod Kaštela

Dubstep, techno, jungle, house u Zerostrasseu
Dubstep, techno, jungle, house u Zerostrasseu

U pulskim podzemnim tunelima Zerostrasse, preciznije u središnjoj dvorani podzemnog skloništa ispod Kaštela ove će se srijede i petka, 30. travnja i 2. svibnja, održati dva partyja elektroničke glazbe pod zajedničkim nazivom "Seasplash Underground Edition".

Prvi party nosi naziv Showcase, a kao glavni izvođač nastupit će Biome, traženi engleski glazbenik iz Manchestera, naširoko prepoznat po bass heavy minimalizmu. Od 2011. godine u samom je vrhu svjetske dubstep scene, a dosad je izdao priličan broj pjesama koje su naišle na vrlo dobar prijem kod publike. Biome njeguje i druge stilske forme osim "heavy dungeon sounda", a njegov rad cijene i hvale Icicle, Youngsta, Kryptic Minds, Mala…

Osim njega, iste će večeri nastupiti i Jin-San iz zagrebačkog Kingston Sounda sa svojim vinilnim mixevima i dominantnim jungle ritmovima obojenih reggae motivima, te domaće pulske snage Pula Reggae Station (Shugaman, Brada Selecta, Zj Sinke i Hot Steppa & Fyah Steppa), 207 i Sheco.

Na drugom partyju idućeg petka, 2. svibnja, koji se najavljuje kao zagrijavanje za Slurp! festival, glavni događaj bit će Live Act Petra Dundova, pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe i jednog od najplodonosnijih hrvatskih autora.

Nakon prvih izdanja 1993. godine; danas Dundov iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna, hvaljena albuma, a za razliku od DJ seta s kojim je nastupio na prošlogodišnjoj Seasplash platformi i Slurpu, ovog puta u pulskim tunelima posjetitelje očekuje Petrov Live Act.

Uz Petra Dundova, idućeg petka nastupaju i domaći Bebetto i XXL, DJ-ovi Make i Rich, te relativno novi projekt Duplo koji čine trojica mladih pulskih DJ-eva i producenata.

Oba partyja trajat će od 22 do 5 ujutro, ulaz će biti kod Dvojnih vrata, a cijena ulaznice (tunelarine) prvog partyja iznosi 30 prije i 40 kuna nakon ponoći, dok drugi košta 40 prije i 60 kuna nakon ponoći. Kako navode organizatori, temperatura se u pulskim skloništima cijelu godinu kreće oko ugodnih 14 Celzijevih stupnjeva. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter