Dva mladića s Pazinštine poginula kod Baderne

Tegljač je doslovno pregazio Punto
Tegljač je doslovno pregazio Punto

U stravičnom sudaru tegljača i automobila, koji se dogodio u petak oko 5.30 sati kod Baderne, poginula su dva mladića, Stiven Mrgan (22) iz Vele Trabe i Stefan Brajković (20) iz Brajkovića nedaleko od Pazina. Vozač tegljača je navodno prošao bez ozljeda.

Nesreća se po neslužbenim informacijama dogodila kada je vozač automobila Fiat Punto krećući se u smjeru Pazina u blagom lijevom zavoju iz nepoznatih razloga prešao na suprotnu kolničku traku te se frontalno sudario s tegljačem pulskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog smjera. Tegljač je nakon silovitog sudara s automobilom doslovno prešao preko njega te su oba vozila završila izvan ceste. Punto je uništen do neprepoznatljivosti, a tegljaču je otkinut poklopac motora i stepenica ispod vrata vozača. Sudar se dogodio na desnoj traci u smjeru Poreča. Na kolniku osim prolivenog motornog ulja, benzina i dijelova vozila gotovo da i nema tragova kočenja. Vozač je uslijed nesreće ostao prikliješten na sjedištu, a po neslužbenim informacijama, suvozač je spavao na stražnjem sjedalu. Kazaljka na brzinomjeru Punta zaustavila se na brojci 50.

Vlasnik tegljača je tvrtka Hrvatin transport iz Tinjana. Nazvali smo vlasnika Eugena Hrvatina, koji nam je rekao da za volanom nije bio on, već jedan njegov vozač iz Pazina. Prepričao nam je ono što je od njega čuo.

- Rekao mi je da je vidio da vozilo lagano krivuda i u jednom mu se trenutku našlo ispred kamiona. Kada ih je pokupio završili su van ceste. Vozač nije ozlijeđen i zasad se drži, rekao nam je Hrvatin.

Na mjesto nesreće je već u ranim jutarnjim satima došlo mnoštvo mještana, koji su u šoku promatrali stravičan prizor. Oko 9 sati su počeli dolaziti članovi obitelji poginulih. Šokirani i uplakani otac jednog poginulog mladića pod svaku se cijenu htio progurati do automobila i vidjeti sina.

Na mjesto nesreće upućeni su porečki vatrogasci, policija, mrtvozornik i zamjenik općinskog državnog odvjetnika iz Pazina Darko Pavičić. Očevid je trajao do 10.30 sati. Tijela poginulih mladića potom su odvezena na odjel patologije pulske Opće bolnice. Pavičić je naložio obdukciju te vještačenje kamiona i automobila. Dodao je da se dinamika nesreće i identitet jednog od poginulih mladića još utvrđuju, budući da je, po neslužbenom izvoru, bio bez dokumenata.

Nakon očevida cestari su skupljali rasute dijelove vozila i čistili kolnik, a djelatnik porečkog komunalnog poduzeća Usluge oprao je cestu. Za izvlačenje teretnjaka u pomoć je pozvana velika dizalica.

Dionica je bila za sav promet zatvorena od 6.45 do 12.30 sati, a vozilo se obilazno preko Muntilja - Svetog Ivana i Baderne. (Piše i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter