Dva mladica poginula u stravicnom sudaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nikola Bešker (22) iz Rovinjskog Sela i Ivan Javor (22) iz Rovinja poginuli su u stravicnoj prometnoj nesreci na cesti od Putini do Rovinjskog Sela u subotu oko 3.30 sati. Prema policijskom izvješcu, Bešker je vozio automobil peugeot 307, a Javor je bio suvozac.

Nesreca se dogodila kada je vozac peugeota 307 pulskih oznaka upravljajuci u smjeru Rovinjskog Sela zbog neprilagodene brzine u desnom blagom zavoju izgubio nadzor nad upravljacem, izletio izvan kolnika te udario u stablo pored ceste doslovno se omotavši oko njega i išcupavši ga, potom se prevrnuo na krov i zaustavio desetak metara dalje na travnatoj površini. Vozac i putnik na mjestu su poginuli.

Na mjesto nesrece su osim rovinjske policije izašli vatrogasci, istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujic te zamjenica opcinskog državnog odvjetnika Anita Miletic. Ocevid je nadgledao i nacelnik Policijske postaje Rovinj Gianfranco Tromboni.

Cesta Sošici - Rovinjsko Selo bila je za sav promet zatvorena od 4 sata zbog ocevida i uklanjanja vozila. Ocevid je završio u 7.45 sati, a cesta je u 8.40 otvorena za promet.

Vozac kamiona koji je prvi došao na mjesto nesrece rekao nam je da se dvaput vracao onamo jer nije bio sasvim siguran u to što je vidio.

- Strašno, stravican prizor. Mislio sam da se radi samo o razbijenom vozilu, no kada sam prišao bliže, vidio sam da unutra ima beživotnih tijela. Odmah sam nazvao policiju i pricekao njihov dolazak. Vjerujem da se nesreca dogdila kada je peugeot 307 u blagom desnom zavoju izletio izvan ceste i udario u stablo, a potom se okrenuo na krov, kazao nam je vozac kamiona.

U vrijeme nesrece kolnik je bio mokar i padala je lagana susnježica, a temperatura je bila vrlo niska. Na cesti nije bilo uocljivo puno tragova buduci da je bilo mokro pa je upitno je li se nesreca dogodila u spomenuto vrijeme ili puno ranije. Tim više što su se sudionici u prometu na potezu od Pule do Poreca u to vrijeme mogli nabrojati na prste jedne ruke

Neslužbeno doznajemo da je poginuli Nikola Bešker bio oženjen, no nije imao djece, a Ivan Javor je igrao nogomet u klubu u Balama.


Podijeli: Facebook Twiter