Dva milijuna kuna naplatiti ovrhom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Pozivamo gradonacelnika Antea Milosa da sukladno Zakonu o proracunu posegne za instrumentom pravne države i da Grad Novigrad izda nalog FINA-i za ovrhu blokadom racuna Opcine Brtonigla radi naplate potraživanja od dva milijuna kuna, što cini 4,7 posto novigradskog proracuna", izjavio je na konferenciji za novinare u ime kluba vijecnika HDZ-a njegov predsjednik Davor Renic.

Potraživanje se odnosi na ukljucenje Opcine Brtonigla u Projekt Jadran, odnosno izgradnju novigradskog procistaca otpadnih voda na koji su prikljucena i brtoniška naselja Karigador i Fiorini.

Renic je podsjetio da je na sjednici Gradskog vijeca 4. kolovoza gradonacelniku postavio pitanje što ce uciniti po pitanju naplate. Tada je napomenuo da se Brtonigla temeljem potpisanog ugovora obavezala uplatiti Novigradu milijun kuna za 2009. i isto toliko u 2010. godini.

Citirao je i tadašnji Milosev odgovor: «Do danas Opcina Brtonigla nije uplatila ni jednu kunu. Tocno je da oni imaju sporazumnu obavezu prema Gradu Novigradu sudjelovati u samom financiranju. Imao sam nekoliko razgovora s njima. Na žalost, njihova financijska situacija uopce nije sjajna. S jedne strane vjerujem da cemo morati biti strpljivi, ali s druge cu morati tražiti osiguranje tog placanja, dakle uknjižbu nad nekretninama».

- Od te sjednice je prošlo šest mjeseci, a situacija u vezi duga se nije pomakla s mrtve tocke. Opcina Brtonigla i dalje duguje Novigradu dva milijuna kuna i nema ni dobre volje glede podmirenja te je strpljenju došao kraj, rekao je Renic. Napomenuo je da je lijepo nekome pomoci, ali nije u redu da to na takav nacin opterecuje proracun Grada.


Podijeli: Facebook Twiter