Dva kružna toka na Premanturskoj cesti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak dva kružna toka gradit ce se na Premanturskoj cesti, odnosno po jedan na skretanju za Pomer i Banjole. Kako smo saznali od medulinske opcinske procelnice Suzane Racan Stern, kružni tokovi, odnosno kružno raskrižje na potezu Banjole - Kamik jedino je izvedivo prometno rješenje.

- To je jedino tehnicko rešenje jer su raskrižja prema Pomeru i Banjolama medusobno izmaknuta. Ti ce kružni tokovi biti medusobno povezani. Ishodovana je lokacijska dozvola, a u tijeku je izrada parcelacijskog elaborata u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, rekla je Racan Stern. Nažalost, kružni tokovi na inace vrlo frekventnim i opasnim raskrižjima nece biti izgradeni prije iduce turisticke sezone.

- Rijec je o velikom obuhvatu radova, i kad se krene, nece se moci stati. Možda ce se u gradnju krenuti iduce godine na jesen, ali to sve ovisi o našem proracunu i ŽUC-u. Do sada smo za pripremu dokumentacije uložili 330.000 kuna, a projekcijom proracuna u 2010. i 2011. predvideno je 3,5 milijuna kuna za izgradnju, rekla je Racan Stern.

U nastavku kružnog toka prema Banjolama gradit ce se pješacko-biciklisticka staza. I za nju je ishodovana lokacijska dozvola i u tijeku je parcelacija. Zbog izgradnje kružnih tokova morat ce se premjestiti autobusna stajališta i to južnije prema Mušogi. I do njih ce se izgraditi plocnik. Citava investicija na Premanturskoj cesti trebala bi biti završena do 2011. jer bi do tada Istarski ipsilon obilaznom trakom trebao stici do Pomera i to u visini groblja, kod takozvane stare tenkovske ceste.

Podsjetimo, nastavak gradnje Ipsilona prema Pomeru ili, kako ga još nazivaju, druga pulska obilaznica, duga 8,2 kilometra, trebala bi biti otvorena za promet prije turisticke sezone 2011. godine.


Podijeli: Facebook Twiter