Dva hrvatsko-slovenska finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao uvertira u trece izdanje "Velike nagrade Pazina 2010", medunarodnog bocarskog turnira u parovima, u pazinskoj Bocarskoj dvorani odigran je cetveroboj u seniorskoj i U-23 konkurenciji, na kojem su nastupili parovi reprezentacija BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Prema ocekivanju, izrazito jaka konkurencija, gdje su gledatelji mogli uživati u izvedbama najboljih pojedinaca svojih zemalja, ponudila je neizvjesne susrete, osobito one finalne u kojima se pobjednik tražio nakon isteka regularnog vremena, odnosno s posljednjim bocama.

Ocekivani su bili i plasmani u finale hrvatskih parova, pored kojih su se kao nešto bolji od ostalih pokazali reprezentativci Slovenije, te je videno dvostruko hrvatsko-slovensko finale.

Velika izjednacenost i napetost, vrhunska igra, kojoj svjedoci i relativno nizak krajnji rezultat, krasila je seniorsko finale u kojem su hrvatsku reprezentaciju predstavljali Marcelja i Santoro, dok su za Sloveniju igrali Janžic i Tonejc. Odlucujuci trenutak susreta dogodio se u pretposljednjoj "ruci" kad su naši reprezentativci imali priliku vratiti se u susret, no neuspjelo "koštivanje" dozvolilo je Slovencima odvajanje na 6:3, te je nakon zadnjih boca susret završio pobjedom slovenskog para 6:4.

Treci kod seniora bili su reprezentativci BiH, Grubišic i Zelic, koji su bili bolji od reprezentacije Srbije za koju su igrali Rajic i Jankovic, rezultatom 12:6.

Gotovo preslika seniorskog finala videna je i u konkurenciji U-23, a u neizvjesnom susretu slavio je naš par Živolic – Percan, nakon što je kod rezultata 7:5 slovenski par Petric - Krašovec pokušao zadnjom bocom izbiti bulina i izvuci nastavak susreta, no promašili su.

U susretu za trece mjesto Corluka i Mikulic iz BiH bili su bolji od vršnjaka iz Srbije Jondže i Kolaje, pobijedivši ih 13:4.


Podijeli: Facebook Twiter