Dva finalista idu na reggae finale u Parmi

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

"Riddim Contest 2016" naziv je zajedničke akcije četiriju prijateljskih reggae festivala, pulskog Seasplasha, slovenskog Overjama te talijanskih Positive River i Campovolo Reggae Fest, čija je namjera pomoći mladim i nadolazećim umjetnicima u stjecanju vrijednih iskustava živih nastupa.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane reggae bendove i live-actove da se putem stranice www.overjamfestival.com/en/riddim-contest-2016 prijave do 22. veljače, a za pravilno ispunjenje prijave potrebno je imati jednu pjesmu na SoundCloudu, jedan video zapis živog nastupa na YouTubeu, jednu fotografiju u visokoj rezoluciji, imena i prezimena članova te biografiju od minimalno 300 riječi.

Žiri sastavljen od organizatora festivala odabrat će pet izvođača, od kojih će online glasovanjem biti odabrana dva finalista koji će sudjelovati na finalnom nastupu 18. ožujka u "Mu Clubu" u talijanskom gradu Parmi. Pobjednika finala čeka nastup na sva četiri gore spomenuta festivala ovog ljeta, uz pokrivene sve troškove.

Inače, 14. izdanje Seasplash festivala održat će se na pulskoj tvrđavi Punta Christo od 21. do 24. srpnja ove godine, a uoči novog ljetnog festivalskog izdanja u Štinjanu, sada su na rasporedu tzv. zimske zabave Seasplash festivala poznate pod zajedničkim nazivnikom Wintersplash. Tako iduće subote, 20. veljače, u zagrebačkom klubu Sirup nastupaju Egoless, Kali Fat Dub, Dubdiggerz i El Gadze, a tjedan kasnije, u subotu 27. veljače u prostorima nezavisnog centra Medika, Braintheft, Bamwise, Dubolik i Mmmeniga na jednom, te Bass Culture, One Woman Army In Dub te Barabadub na drugom floru. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter