Dva djelatnika Kamenjaka sankcionirana manjom plaćom

Kućica na udaru lopova (D. ŠTIFANIĆ)
Kućica na udaru lopova (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon informacije o krađi gotovo 60.000 kuna iz jedne od naplatnih kućica na Rtu Kamenjak u noći s 3. na 4. kolovoza ravnatelja Javne Ustanove Kamenjak Nevena Ivešu upitali smo kako je moguće da dnevni utržak nije pohranjen u trezor već je ostavljen preko noći u drvenoj kućici.

- Novac koji je ukraden iz naplatne kućice na Rupinama na Rtu Kamenjak u Premanturi, odnosno dnevni utržak s dviju naplatnih kućica Rupine i Brajdine, u blagajni je tijekom noći ostao omaškom djelatnika, pojasnio je Iveša otkrivajući nam da je riječ o ukupno 55.000 kuna. Dnevni je utržak ostao u kasi u kućici koja je pod videonadzorom, a nakon što je 4. kolovoza ujutro Iveša obavijestio policiju o krađi policajci su izuzeli snimke s kamere koja je danonoćno snimala što se u njoj događa.

- Nadam se da će pregledom zapisa od cijelog dana i noći policija identificirati lopova. Dva djelatnika JU Kamenjak zbog ovog su propusta financijski sankcionirani na način da će im u idućih šest mjeseci biti isplaćivana plaća umanjena za 25 posto, rekao je Iveša.

Oni su trebali po završetku radnog vremena oko 21 sat utržak odnijeti u trezor jednog bankomata u Puli, ali to nisu učinili. Novac je nestao, ali nadam se da će policija uz pomoć snimki kamere videonadzora ubrzo otkiriti lopova, kazao je direktor JU Kamenjak.

Obišli smo obje naplatne kućice na Kamenjaku no djelatnici baš nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima.

Inače, prema nedavno objavljenim podacima JU Kamenjak je od početka svibnja do početka kolovoza inkasirala 2.056.000, a čak 95 posto utrška dolazi od prodaje ulaznica. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter