Dva desetljeća Rock Caffea uz 20 bendova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i svake godine prije i za vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana u znaku rocka bit će i trg kod Zlatnih vrata jer se na njemu u organizaciji Rock Caffea održava tradicionalna Rocktarata, o čemu je danas novinarima govorio šef Rock Caffea Mirko Mocko.

Ove godine sve je u znaku broja 20 - obilježava se 20 godina Rock caffea te u ovom kafiću i na Portarati nastupa 20 bendova u 20 dana a sve počinje u 20 sati i svi koncerti su besplatni. Prije početka akcije na Portarati programi će se od ove subote do četvrtka 18. prosinca održavati u Rock caffeu i započet će nastupom kućnog benda ovog kafića a to su Muha, Veco & Company. U petak 13. prosinca nastupa bend Arsenal, a 14. i 15 prosinca su dva programa samo za uzvanike i to Rock Caffe VIP Party i program "Dva desetljeća Rock Caffea u slici". U utorak 16. prosinca nastupaju Manekeni, a u srijedu 17. prosinca The Groove Ladies Acoustic Guitar duo, dok će ovaj "unutrašnji" program zaključiti izložba fotografija "20 godina Rock Caffea".

Program svirki na Portarati kreće u petak 19. prosinca koncertom grupe Elemental. Večer kasnije u šatoru će se obilježiti 20 godina Rock Caffea a za živu svirku bit će zadužene grupe 052, Double Dose i grupa Gretta kojoj će ovo biti prvi nastup u Puli. U nedjelju 21. prosinca nastupa grupa Bad Name, a u ponedjeljak 22. prosinca publiku će zabaviti iskusni splitski majstor Marijan Ban koji dolazi sa svojim Diktatorima. Virovitička grupa Vatra i zagrebačko-pulski Baltazar sviraju u utorak 23. prosinca, a na Badnjak će zasvirati rovinjski Big Wave i mladi pulski Error Band. Kao i uvijek, Božić na Portarati rezerviran je za nastup pulske Dogme, a dan kasnije vraćaju se duhoviti zadarski Postolar Tripper. Splitski The Beat Fleet nastupaju u subotu 27. prosinca, dok će u nedjelju, na dan predsjedničkih izbora, publiku zabavljati The Night Express. Pulskim glazbenim snagama pripada završnica godine na Portarati jer u ponedjeljak 29. prosinca nastupaju CherryBombz i Fault, 30. prosinca na svoje će doći ljubitelji dobrog bluesa jer nastupaju Delta Blues Gang, a nova 2015. godina dočekat će se u glazbenom društvu Muhe, Vece i ekipe.

Kao i svake godine, program na Portarati održavat će se u šatoru koji će zauzimati površinu od 300 kvadratnih metara, a za binu, rasvjetu i zvuk zaduženi su sponzori Sali Trade i IDD production. Bina će biti u smjeru od Korza prema QPoli, tako da će šator biti zatvoren prema Laginjinoj ulici, iako će cerada biti prozirna, dok će ulaz biti otvoren prema Zlatnim vratima.

- Rocktarata je počela od jedne proslave gdje se htjelo pokazati što Rock Caffe nudi gradu te se prve godine program zvao Rock na Portarati. Probili smo led i došli do šeste godine, prisjetio se jučer Mocko.

Humanitarne akcije u sklopu Rocktarate

Osim koncerata bit će održane i dvije humanitarne akcije, jedna uz nastup Elementala 19. prosinca kada će svoje majice prodavati udruga za zaštitu životinja Ruka šapi koja se brine za napuštene životinje. 28. prosinca, kada nastupaju The Night Express, održat će se humanitarno kreativno druženje za pomoć 11-godišnjoj Marijeti Bugarin koja jedina u Hrvatskoj boluje od Pary-Rombergova sindroma te će se novac sakupljati za operaciju u SAD-u. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter