Dva desetljeća Raklja u srcu

S manifestacije 'Rakalj u srcu'
S manifestacije 'Rakalj u srcu'

Na rakljanskom Bolovanu ispod Društvenog doma u subotu je po 20. put održana međunarodna manifestacija "Rakalj u srcu". Uz domaćine iz KUD-a Mate Balota, svoje su običaje kroz folklor predstavili članovi HKD-a Napredak iz Kreševa (BiH), KUD-a Pleso iz Velike Gorice i KUD-a Barban.

Članovi Plesa predstavili su se folklornim i zbornim pjevanjem te izveli turopoljske i starogradske pjesme. Uz domaćine, u tradicionalnoj istarskoj nošnji nastupili su i Barbanci uz izvorni barbanski balun u pratnji miha, svirkom na velikoj i maloj roženici te domaćom kantom.

Članovi Napretka otpjevali su hrvatske pjesme iz kreševačkog kraja, a Rakljom su odjeknule i bosanske sevdalinke. Vođenje programa povjereno je mladom Rakljancu Patriku Bolkoviću koji je počeo interpretacijom Balotine pjesme "Govore da nisam fin".

Druženje je nastavljeno na igralištu uz glazbu Trija Ritmo. Također na Bolovanu danas je održan Memorijalni boćarski turnir "Zoran Tade".

Održavanje "Raklja u srcu" počelo je prije 20 godina, nakon dogovora koji su u kultnom pulskom Narodnom restoranu postigli Josip Percan, predsjednik KUD-a Mate Balota, Ljubi Martinčić, Renato Pernić i Branko Milošević. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter