Dva desetljeća Radio Labina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu je radio Labin svečano proslavio svoj dvadeseti rođendan. Slavlje je započelo ranim jutrom programom iz studija, da bi se kasnije nastavilo emitiranje iz pokretnog studija na Zelenicama u centru grada. Djelatnici predvođeni direktoricom Dezi Paliska, dijelili su građanima slastice, uskršnja jaja te piće dobrodošlice, nastupali su razni izvođači, koji su pjesmom i svirkom razveseljavali prisutne građane, kao i sve slušatelje u njihovim domovima kraj radio prijemnika.

Programom je "dirigirala" urednica i voditeljica Silvana Fable, brojni slušatelji koji su nazivali direktno u eter, bili su nagrađivani prigodnim i vrijednim nagradama, a Fable je vodila razgovore s bivšim djelatnicima i urednicima, koji su bili pozvani na proslavu rođendana. Svi su redom čestitali jubilej, a osim njih jubilej radiju čestitali su i labinski gradonačelnik, načelnik Svetog Petra u Šumi, ljudi iz struke, koji su za tu prigodu doputovali u Labin, kao naravno i mnogi građani te slušatelji. Čitani su i brojni čestitarski telegrami, u povodu obljetnice i rođendana radija. Vrijeme je proteklo u i hipu i lijepom druženju, a slušatelji uživali u drugačijem programu, posebno osmišljenom i uspješno provedenom.

Radio Labin je s eksperimentalnim programom započeo 26. veljače 1996. godine, a mjesec dana kasnije i službeno je počelo emitiranje programa. Danas se program emitira 24 sata.

Sa svoja četiri odašiljača signalom pokriva gotovo cijelu istočnu polovinu Istre, od Opatije do Pule, te dio Primorsko-goranske županije uključujući Rijeku i okolicu te otok Cres. Već 18 godina neprekidno emitira 24 sata dnevno kao najjači i najslušaniji medij na širem području Labina i Labinštine. Osim klasičnog FM signala Radio Labin može se slušati preko internetskog streama.

Već nekoliko godina jedan od najboljih lokalnih radija u Hrvatskoj, prema stručnim priznanjima, odupire se krizi stalnim radom na unapređenju kvalitete programa, glazbe, produkcije i ponude marketinga. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter