Dva desetljeca mraka na Gregovici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Božo Stuparic, žitelj polukružnog dijela Argonautske ulice na pulskoj Gregovici, naglašava da vec 22 godine živi "u mraku" te isto toliko godina sluša obecanja o asfaltiranju ulice i postavljanju javne rasvjete.

Prethodno smo objavili pritužbu tog citatelja s Gregovice koji se požalio da, usprkos uredivanju ulica u tom naselju, u Argonautskoj nedostaju javna rasvjeta i asfalt te smo objavili odgovor gradske uprave da se na Gregovici svake godine ureduje po jedan segment, odnosno prometnica naselja. No, iznova se se javio naš citatelj koji iznosi zabrinjavajuce podatke.

- Prije 22 godine, prilikom izgradnje obiteljske kuce, platio sam komunalije, a do današnjeg dana nijedna dosadašnja gradska uprava nije mi stavila ni jednu jedinu žarulju u ulici. Struju sam sam dovukao, vodu takoder, iskopao za kanalizaciju, što mi nikad nije refundirano, ali to mi i nije važno. Posljednjih 15 godina stalno slušam da ce asfaltirati ulicu do kraja godine, no kad ona istekne kažu da ce se to dogoditi iduce godine. Tu, "iducu godinu" cekam od vremena Delbianca i Štokovica te i nakon 22 godine živim u mracnoj ulici, kaže ovaj žitelj Argonautske.

Slican problem proteklih su godina imali i stanari Gumpceve podno Kaštanjera. Tek nakon silnih inzistiranja, medijskih istupanja i javnih prosvjeda u svojoj ulici uspjeli su ishoditi uredenje naseljenog dijela ulice, asfaltiranje prometnice, izgradnju nogostupa i javne rasvjete. Iako Stuparic, za sada, ne razmišlja krenuti jednakim putem, njegovo ogorcenje je identicno obližnjim sugradanima iz Gumpceve.

- Placam uredno sve komunalne racune, svaka tri mjeseca oko 400-tinjak kuna, a sve te godine ni metra asfalta, ni jedna rasvjetna lampa. Kada sam placao sve komunalije prilikom izgradnje kuce, receno je da je rok za izgradnju šest mjeseci. Sada je u ulici izgradena zgrada s 20-ak stanova, investitor je takoder platio komunalije koje se trebaju izgraditi za šest mjeseci. Pisao sam više puta gradskoj upravi, dvaput dobio i odgovor, ali ništa se od toga nije obistinilo. Sudeci prema odgovoru gradske uprave, ocito ce se "iduca godina" ponavljati i dalje, zakljucuje Stuparic. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter