Dva desetljeca labinske alter rock scene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovih dana je otvorena web-stranica Labinskascena.com, koja najavljuje kompilaciju "20 Let", a koja nudi jedinstven presjek rada 20 najznacajnijih autorskih bendova koji su ostavili trag na podrucju Labina, Istre i Hrvatske.

Velika promocija ovog izdanja održat ce se u subotu 7. travnja u labinskoj Lamparni u sklopu 7. Labin Uskrs rock festivala, gdje ce nastupiti ukupno 12 izvodaca - od kojih šest aktivnih i šest samo za ovu priliku ponovno okupljenih bendova.

Da bi se ova kompilacija realizirala, zaslužna je ekipa iz udruge IKS, koja je to pokrenula te realizirala ovaj zahtjevan projekt uz volontersku pomoc brojnih labinskih entuzijasta. Posebna vrijednost ovog izdanja jest što neke od snimki izvodaca koji se nalaze na kompilaciji ne postoje nigdje drugdje u digitalnom zapisu, a valja naglasiti i da su sve snimke digitalno ocišcene te su stare snimke, koje su do sada bile dostupne samo na demo kazetama, za ovu kompilaciju remasterizirane.

Uz web-stranicu koja prati ovo izdanje, tiskat ce se i serija majica s motivima labinske scene u posljednjih 20 godina, tocnije od 1991. do 2011. - razdoblja koje obuhvaca kompilacija "20 Let".

Na CD-u ce se tako naci jedan od prvih predstavnika hrvatske alter-scene Metal Guru, ciji je clan bio i proslavljeni hrvatski glazbenik i vokalist Massimo Savic, zatim indie-rock grupa The Orange Strips, koja je u posljednjih pet godina ostvarila više od 40 inozemnih nastupa, etno-alternativci Loell Duinn, koji bilježe festivalske nastupe diljem Europe i inozemna CD izdanja, zatim novija žestoka uzdanica Soul Display, mladi i uspješni Storm i mnogi drugi.

Više detalja o kompilaciji i koncertu clanovi udruge IKS otkrit ce za nekoliko dana, a do tada svi zainteresirani mogu više informacija naci na spomenutoj tek otvorenoj internetskoj stranici.


Podijeli: Facebook Twiter