Dva desetljeća grupe Nola


Pulska grupa Nola kreće na intenzivnu turneju u sklopu koje će u 20 gradova promovirati još neobjavljeni CD "Nola piano". Turneja počinje 6. prosinca u Splitu, dan kasnije sviraju u Mostaru, 14. prosinca su u Rijeci, a u petak, 22., u Puli, u Svetim srcima.

Povod svemu je 20 godina postojanja i zajedničkog života, koje će obilježiti iduće godine na proljeće. Naime, bend je nastao nekoliko dana nakon što su se Gabrijela Galant i Marijan Jelenić upoznali i odlučili živjeti zajedno.

"Nola piano" izaći će do kraja godine i na njemu će biti devet starih pjesama koje su snimili u novom aranžmanu, samo uz klavir i vokal. Te pjesme čine presjek ovih 20 godina, od "Dio tebe", "Sami u Sali" do "Iznad oblaka", "Do kraja" itd.

- Tih devet pjesama su, neću reći best of, ali jedno malo drugačije, specijalno izdanje za koje se Marijanu rađala ideja zadnje tri godine. Singl "Dio tebe" je već vani, kao i spot. Taj CD je poklon pravim fanovima grupe Nola, a to su oni koji su s nama sve ove godine rasli, koji su se uz te pjesme zaljubljivali i rastajali. To je poklon tim ljudima koji nas podržavaju svojim lijepim riječima, poručuje Gabi.

Na CD-u je samo klavir, a na koncertima jedan dio će biti samo klavir i vokal, dok će mu se u drugom dijelu pridružiti gitara. Klavir na CD-u svira Leon Brenko, a uživo će ga svirati Jurica Hotko uz, naravno, Marijana na gitari.

- U bendu se ona više čuje, a isto tako u kući više radi, priča Marijan o supruzi, dok sebe opisuje kao kreativca, lokomotivu, čovjeka iz mraka, u čemu uživa.

- Marijan je "rudar", uzvraća Gabi. "S obzirom da živimo taj život koji nema granicu između poslovnog i privatnog, sve se to isprepliće kroz svakodnevne obaveze, onda se logično nametnula ta obaveza da se on bavi Nolom u smislu organizacije, pripreme i svega, od materijala do proba, kontaktiranja ljudi… Ja se više bavim obitelji, djecom. Ali, što se tiče obitelji i benda pokušavamo zajedno donositi odluke, ispravljati jedan drugoga ako je potrebno", kaže ona.

Gabi i Marijan imaju dvoje djece, Ota, koji ide u sedmi razred, i Tina, vrtićarca. Obojica su muzikalni, ali vidjet će se kojim će putem u životu krenuti.

Gabrijelini i Marijanovi životni putevi spojili su se 1993. u Žminju na koncertu Gustafa s kojima je Marijan svirao, a onda je ona kasnije, na druženju u kafiću otpjevala nešto što ga je "kupilo", tako da ga je pored stasa osvojio i njen glas. Danas se drže pravila da eventualne trzavice iz privatnog života ne prenose na glazbu.

"Glazba je naše utočište u kojem sve ostalo prestaje. Imamo podrum gdje imamo probe i snimamo, mali glazbeni atelje, i kada se u njega zatvorimo, ono što je gore, ostaje gore. I obrnuto", objašnjava Marijan. (piše M. RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter