Dva delfina će iz Istre na obdukciju u Zagreb

(e.gaspic@vatrogasci-rovinj.hr)
([email protected])

Uginuli delfin, koji je pronađen u nedjelju navečer u pličini kraj Šperona na novigradskoj Rivareli, u utorak je iz Veterinarske ambulante Pula otpremljen na obdukciju u Zavod za anatomiju, histologiju i embriologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kako doznajemo od veterinara Mikelea Medice, na analizu je istovremeno upućeno i tijelo delfina nedavno izvučenog iz mora uz obalu autokampa Colone kod Bala. Tijela dviju nesretnih životinja u sličnom su stanju, no Medica ističe da nije moguće ništa zaključiti o uzroku njihove smrti dok ne stigne patološki nalaz iz Zagreba, koji očekuju do kraja ovog tjedna.

U Novigradu je odrasli delfin impozantnih dimenzija u raspadajućem stanju, bez repa i dijelom otpale čeljusti, primijećen u nedjelju navečer, potvrdio nam je Ecio Radin, lučki nadzornik Lučke uprave Umag - Novigrad.

- Prema njegovom stanju zaključili smo da je prije toga plutao već nekoliko dana. Pratili smo kako ga morska struja pomiče i u ponedjeljak prijepodne dovukli do obale te smo pozvali Veterinarsku ambulantu Pula koja ima ingerenciju nad takvim slučajevima. Delfina su iz mora izvadili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Neapolis te su ga veterinari preuzeli i odvezli u Pulu, ispričao je Radin. Cijelu su operaciju pratili šetači i kupači na novigradskoj Rivareli.

Moguće je da je delfin stradao od elise nekog broda, jednako kako se, zbog više posjekotina na cijelom tijelu, sumnja i u slučaju delfina pronađenog kraj Bala. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter