Dva dana obilazili zatvorenu turističku ambulantu

Turistička ambulanta u pulskom Domu zdravlja radi do kraja rujna (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Turistička ambulanta u pulskom Domu zdravlja radi do kraja rujna (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

- Dva dana bezuspješno pokušavamo doći do turističke ambulante u Puli. Hrvati smo i živimo u Italiji, nemamo hrvatsko zdravstveno osiguranje, a supruzi je bilo loše, visoka temperatura, opća slabost, zatvorilo joj se oko.

U ljekarni su nam rekli da bi trebala dobiti antibiotik i poslali nas u turističku ambulantu. U Domu zdravlja na vratima u hodniku piše da ta ambulanta radi od 9 do 21 sat, a na vratima ambulante stoji nešto drugo, mislim od 10 do 19 sati. Prvi put smo došli navečer, oko 19 sati i ambulanta je bila zatvorena, sutra ujutro smo se nacrtali u 10 do 10 i opet ništa, da bi nam portirka rekla da radi od 11, i to još onako kao da nije sigurna, priča nam gospodin, koji je zamolio da mu ne objavimo ime.

Čudi se takvom tretmanu turista; evo, oni se zbog toga, kaže, dva dana ranije vraćaju s odmora. Nazvao nas je s ceste, na putu su za Trst. Uz to, nisu mu jasni ni natpisi na ambulanti, gdje na više jezika piše da turistička ambulanta nije u sustavu HZZO-a i da ne primaju EU-iskaznice.

Podsjetimo, a o tome smo već i pisali, HZZO je usred ljeta, 23. srpnja, odaslao domovima zdravlja depešu da turističke ambulante nisu u sustavu HZZO-a i da ne mogu pružati besplatne zdravstvene usluge na temelju EU-iskaznica. (piše D. PALIBRK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter