Dva dana klobasica u Sv. Petru u Šumi

Antolović, Sinčić Pulić i Bratulić najavljuju manifestaciju 'S klobasicom u Europu' (Davor ŠIŠOVIĆ)
Antolović, Sinčić Pulić i Bratulić najavljuju manifestaciju 'S klobasicom u Europu' (Davor ŠIŠOVIĆ)

U subotu u nedjelju, 15. i 16. veljače u Svetom Petru u Šumi održat će se druga po redu manifestacija "S klobasicom u Europu" koju su danas na konferenciji za novinare najavili supetarski načelnik Mario Bratulić, županijski pročelnik za poljoprivredu Milan Antolović te predsjednica Udruge senzornih analitičara istarskog pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda Blanka Sinčić Pulić.

Uz velik broj izlagača koji će ponuditi svoje proizvode na sajamskom dijelu manifestacije, četrdesetak uzoraka kobasica prijavljeno je za ocjenjivanje, koje će se u četvrtak i petak obaviti u porečkoj Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića. Kobasice će se ocjenjivati u tri kategorije: istarske odnosno nedimljene, slavonske odnosno dimljene, i ostale kobasice, a šampionske titule i medalje najbolje proizvođačima najbolje ocijenjenih kobasica dodijelit će se u subotu u sklopu svečanog otvorenja manifestacije u 11 sati, najavila je Blanka Sinčić Pulić.

Posebnosti ovogodišnje manifestacije "S klobasicom u Europu" su prvo "svjetsko prvenstvo" u "nadivanju klobasica na beku" za koje se natjecatelji mogu prijavljivati na licu mjesta a četiri najbolja iz kvalifikacija ogledat će se u finalu u nedjelju u 17 sati, te gourmet-program u kojem će biti ponuđena tradicijska istarska jela s kobasicama, najavio je Mario Bratulić. Partner ovogodišnje supetarske manifestacije je Brodsko-posavska županija, a tijekom sajma održat će se i radni sastanak predstavnika dviju županija na kojem će se pregovarati o mogućnosti uzgoja svinja za istarske autohtone proizvode.

Milan Antolović je naglasio da Istarska županija ovu manifestaciju pomaže sa 105.000 kuna, te da se podrška priredbi "S klobasicom u Europu" uklapa u istarsku politiku podrške zaštiti autohtonih proizvoda te njihovom brendiranju i tržišnoj valorizaciji.

I u subotu i u nedjelju sajamski dio manifestacije "S klobasicom u Europu" bit će otvoren od 11 do 22 sata. U zabavnom dijelu manifestacije "zagrijavanje" slijedi već u petak 14. veljače u 21 sat koncertom Mejaša i Night Expressa, dok će se u subotu od 22 sata za zabavu brinuti klapa Rišpet. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter