Dva dana igara i zabave na Velom vrhu

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Kratkotrajna kiša nije mogla ugroziti feštu ispred Osnovne škole Veli Vrh što se u subotu navečer održala u sklopu Sportskog dana tog naselja.

Mada je počela skromno već u predvečer, okupljanjem prvih mještana i nastupima svirača solista, ubrzo se atmosfera zagrijala i kulminirala vrućim latino plesovima Plesnog centra Studio iz Pule.

Tijekom večeri nastupili su i Crkveni zbor Župe Krista Spasitelja, Udruga očuvanja domaće beside i maškara Puljštine 2013, KUD Barban, Grupa Paljarica te Složna kumpanije i pretelji, a glazbeni program protegnuo se uz bendove Enigma i Api.

Tako je i završila dvodnevna sportsko-zabavna manifestacija tijekom koje se održala jedriličarska regata, nogometni i odbojkaški turnir, turnir u boćanju, ali i natjecanje u spremanju toča od pedoća u Mandraču.

Tijekom tog dijela fešte Sportskog ribolovnog društva Mandrač, u istoimenoj lučici inaugurirana je i druga od tri oslikanih betonskih klupa na obali. Rezultat je to projekta koji je inicirala pulska umjetnica i profesorica Roberta Weissman Nagy te bivša učenica OŠ Veli Vrh Petra Kancijanić s namjerom da djeca sudjeluju u uređenju stare lučice nasuprot željezničkog kolodvora.

Nakon što je prvu klupu oslikala učenica škole Svenia Antić, ovu drugu osmislili su i dizajnirali učenici Tara Langedijk i Donald Zvonarek. Na otvorenju klupe pridružio im se i Fran Vozila koji je također sudjelovao u projektu.

- Jako samo zadovoljna i sretna što su učenici ukrasili jedan dio koji je, da citiram, bio "Cloaca maxima" (veliki kanalizacijski odvod, op.n.). Ovo je sada ugodan kutak za druženje, uz morske vezove, gdje se može sjediti i ljubovati, rekla je ravnateljica škole Karmen Kranjec. Otvorenju je prisustvovala i dogradonačelnica Elena Puh Belci dok je Weissman Nagy bila spriječena. (Z. STRAHINJA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA
 


Podijeli: Facebook Twiter