Dva cilja: izboriti ostanak i stabilizirati klub

Dejan Radonjić (M. ANGELINI)
Dejan Radonjić (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 sutra u Splitu protiv istoimenog kluba otvaraju proljetni dio prvenstva Prve HNL. Bit će to prvi test svega što su "zeleno-žuti" odradili tijekom dosadašnjeg prijelaznog roka i priprema. Stoga smo o tome i očekivanjima u narednoj polusezoni pitali trenera Istre 1961 Igora Pamića.

Kako ocjenjujete dosadašnji prijelazni rok kluba?

- Sutra nam počinje prvenstvo i moramo biti optimisti, ali svi vidimo, i navijači i mi u klubu, da je prijelazni rok trebao biti bolji. No, iz objektivnih razloga nije bio bolji, što ne znači da nam proljeće ne može biti bolje od jeseni što se kvalitete igre i osvajanja bodova tiče. Kasnimo, ali me uz prijelazni rok zabrinjava i Dejan Radonjić. On nema pet treninga od prošle polusezone. Kad pogledamo onu stanku od tri tjedna i ovih pet tjedana priprema, to je preduga pauza i bojim se da nećemo imati Radonjića u pravom svjetlu ovoga proljeća. Napravit ćemo sve da ga dobijemo, ali puno će ovisiti o njemu. Spominjem ga jer nam je jako bitan, ne samo da je odličan igrač, nego nam je i jedini napadač. Međutim, pomaže nam samo kad je spreman. I on će morati uložiti puno truda da nadoknadi sve što je sad propustio. Morat će biti strpljiv, poslušan, da ga kroz utakmice dobijemo, jer smo bez napadača - rekao je Igor Pamić.

Hoće li postava koja je odigrala generalku protiv Domžala biti okosnica momčadi ovoga proljeća?

- Da, ta momčad, plus Radonjić, Jo i Bastos. S njima trojicom bi to trebalo puno bolje izgledati. Ta tri igrača će nam donijeti jako puno i ja sam uvjeren da ćemo mi u sezoni biti bolji nego protiv Domžala, jer jednostavno moramo biti.

Je li prvoligaški ostanak jedini cilj ove polusezone ili postoji i neki dodatni cilj?

- Pitanje je izrazito navijačko i ja volim tu pozitivu, jer sam i ja uvijek optimist, ali mi sad nemamo pravo razmišljati ni o čemu drugom nego isključivo o borbi za ostanak. Ukoliko to izborimo, bit će nam kao da smo osvojili naslov prvaka. Izboriti ostanak i konačno stabilizirati klub, to su dva glavna cilja. Financijska situacija je takva da moramo razmišljati samo o ostanku. Zato sam već i dečkima rekao da razmišljaju samo o nogometu, da vode sportski život, budu koncentrirani od jutra do večeri, jer će nam ta koncentracija tijekom cijelog tjedna, a ne samo dan uoči utakmice, donijeti nešto više bodova. Možda neki detalj prevagne na našu stranu, da mi kaznimo suparničke pogreške, a ne uvijek oni naše. Ja sam uvijek optimist, ali sam i realan. Dosad smo uvijek uspjeli ostvariti solidnije rezultate, a sad je isključivo cilj ostanak. Naravno, volio bih da pobijedimo prvih pet utakmica, pa da počnemo razmišljati o nekom višem cilju. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter