Dva bisa za Macka B i pozdrav Njegovom Velicanstvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz velicanstveni koncert Macka B i The Roots Ragga banda u subotu te nedjeljno pakiranje uz zvuke soundsystema završilo je i ovogodišnje, sedmo po redu, izdanje Seasplash festivala. Najvrelijoj atmosferom i, unatoc friškom vremenu, najbolje posjecenoj subotnjoj veceri glavnom su binom, osim Macka B, prošli i dub zagrebackog Bamwisea te lirske interpretacije izvrsnog Bongo Chillija uz glazbenu pratnju Tricky D-a, koji su naposljetku zakljucili vecer.

Pozdravivši publiku u ime njegova Velicanstva Haileja Sellassieja Prvog, pravi rastafarijanac i vjerom i pojavom, Macka B je pokazao da ima sve: glas, stas, energicnost dvadesetogodišnjaka i karizmu. Skakucuci binom s narancastim rucnikom u ruci Macka B je mnogobrojnoj publici otpjevao skladbe poput "Rasta Rise Again", "The Roots Is In Town", "Step Up", "We're Jumping For Jack" i "Walk Tall". Publiku je razdrmao skladbom "She's More Than A Sex Machine", da bi se nadovezao odom ženskim konzumentima marihuane "The Ganja Ladies", zatim je publiku natjerao da skupa s njim mantra: "Legalize it, don't criticize it!", da bi nastavio poruku o legalizaciji narednom skladbom "Legalize the herb". Ne propustivši otpjevati ni "Bob", svoju odu velikanu reggae glazbe Bobu Marleyju, Macka B je izašao na dva duga bisa, a uz pratnju odlicnih The Roots Ragga Band publiku je razveselio ne samo dancehall/ragga i roots/reggae zvukovima, vec i više nego solidnim ska kompozicijama koje kao da su publici bacile oganj pod stopala.

Nakon više od dva sata uz Macka B-a, zabava se nastavila uz odlicnog Bongo Chillija iz Velike Britanije koji je uz glazbenu pratnju domacoj publici poznatog njemackog DJ-a Tricky D-a, dao dovoljno povoda da se ugriz hladnog vjetra odagna žestokim plesanjem. Uz repertoar skladbi poput "Warrior", "Gimme Di Beat" i "Stability", Chilli se iskazao vrhunskim zabavljacem neumornim clanovima publike.

Subotnju vecer na glavnoj bini otvorili su izvrsni zagrebacki Bamwise. Dok su oni uljuljkivali i opuštali publiku pred mainsplashom, publika na soundsplash bini plesala je na glazbeni odabir Lar-Plur-Lara, nakon kojih su uslijedili Golem te DJ Dijaz, a fešta se do ranog jutra nastavila uz Implanta i Dj-eve Trip to Ziona. Tamni kutak za ljubitelje elektronskijih vrsti glazbe uveselili su svojim odabirom glazbe na Electrosplash bini Labosh, Pytzek i Mixel, dok je na dubsplash stageu Digitron soundsystemu gostovao Dandelion Sound.


Podijeli: Facebook Twiter