Dužnici s liste srama uplatili 167 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska radiotelevizija više se ne nalazi na listi poreznih dužnika, no to ne znači da je HRT platio svoj dug, nego se, kako su nam pojasnili iz Porezne uprave dogovorio oko reprograma, odnosno plaćanja duga u ratama. 

To je uz smanjenje broja dužnika za gotovo sedam tisuća najzanimljivija vijest koju donosi, nova lista dužnika. Nova je lista napravljena na osnovu poreznog duga posljednjeg dana listopada i u odnosu na stanje s kraja srpnja.

Na njoj je manje i poduzeća i obrtnika i građana. Uz to ukupan dug svih tih dužnika, a sada ih je na listi 95.439, iznosi 24,65 milijardi kuna, što je za oko četiri milijarde manje nego krajem srpnja. No, to ne znači da se u državnu blagajnu u tri mjeseca slilo četiri milijarde kuna, nego je ukupan dug poduzeća, građana i obrtnika smanjen i dogovorom oko reprograma, preuzimanjem nekretnina, ali i likvidacijom pojedinih poduzeća pa je tako brisano i njihovo ime s liste.

Što se tiče direktnih otplata duga, Porezna uprava je nakon prve objave liste u tri mjeseca skupila 152,4 milijuna kuna, a od početka ovog mjeseca do jučer još 15 milijuna kuna, tako da je ukupna uplata veća od 167 milijuna kuna.  (Jagoda MARIĆ/NL)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter