Dužnici razočarani jer nisu na listi

Djelatnicama Fine zabranili su razgovore s novinarima (N. LAZAREVIĆ)
Djelatnicama Fine zabranili su razgovore s novinarima (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što smo prekjučer prenijeli izjave neimenovane djelatnice pulske Fine jučer smo doznali da su njihovim zaposlenicima zabranili da razgovaraju s novinarima. Podsjećamo da nam je prvog dana otpisa dugova, u ponedjeljak, ljubazna djelatnica rekla da mnogi dolaze tražiti oprost, ali da rijetki to ostvaruju te preporučila građanima da donesu zdravstvenu iskaznicu ili novu osobnu gdje je upisan OIB s obzirom da mnogi dolaze bez identifikacijskog dokumenta na kojem je naveden taj broj. Sve je to, valjda, bilo previše informacija za javnost pa su čelnici Fine uveli stegu među svoje djelatnike, a ona koja je razgovara s novinarom je navodno imala problema - prenijela nam je druga neimenovana zaposlenica Fine.

Nazvali smo predstavnike Fine u Zagreb i tražili da nam pojasne što se dogodilo. Rekli su nam da njihovi djelatnici ne smiju davati nikakve informacije novinarima već da novinari mogu tražiti pismene odgovore šaljući pitanja službi za odnose s javnošću u Zagreb. Sudeći po uvedenoj stegi i poznavajući brzinu kojom odgovaraju službe za odnose s javnošću, sigurno je da će javnosti saznati s kojim se novim problemima susreću građani, koji dolaze tražiti otpis duga, kada tog problema više ne bude.

Jučer smo oko podne ponovno privirili u pulsku Finu. U redu je čekalo 10-ak je građana koji su tražili otpis duga. Mogli smo čuti kako su razočarano odlazili doma jer nisu na toj listi. Podaci koji su objavljeni proteklih dana ukazuju da svega 10 posto građana, koji su tražili informaciju o oprostu duga, ima pravo to ostvariti. Svima ostalima, njih 90 posto dužnika, preostaje da nastavljaju preživljavati s dugom.

U ponedjeljak smo na šalteru u Fini dobili informaciju da im nije vidljiv popis dužnika VIPneta koji imaju pravo na otpis duga. Jučer su nam se javili iz ureda za odnose s javnošću tog telekoma i rekli da popis građana koji imaju pravo na otpis duga je u isključivoj nadležnosti Fine, a nikako operatora, u ovom slučaju VIPneta. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter