Dužni najamninu, otkazan im ugovor o zakupu

U Zagrebačkoj otkazana dva prostora (Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)
U Zagrebačkoj otkazana dva prostora (Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)

Pulski je gradonačelnik Boris Miletić zbog dugovanja po osnovi ugovora o zakupu gradskih poslovnih prostora donio odluku o otkazu čak osam ugovora.

Među njima je tvrtka POP koja je za zakup poslovnog prostora u Ciscuttijevoj 9, ostala Gradu dužna gotovo 102 tisuće kuna. Zbog duga od 100,5 tisuća kuna otkazan je ugovor i tvrtki Šimecki za prostor u Sergijevaca 57 za koji su mjesečno trebali plaćati zakupninu od 2.400 kuna.

Za navedene prostore, prema podacima Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Pule, zakupci, zaključno s danom 26. rujna ove godine, osim što nisu plaćali najam, ostali su dužni i za ostale naknade i kamate.

Po osnovi neplaćanja najma, otkazan je ugovor i Bruni Marion jer je za zakup poslovnog prostora u Zagrebačkoj ulici 1 ostala Gradu dužna 129 tisuća kuna što ujedno predstavlja i najveći iznos dugovanja u ovoj grupi otkazanih ugovora. Njen je mjesečni najam bio gotovo 11 tisuća kuna.

Ugovor je otkazan i tvrtki C. L. Studio zastupanoj po direktoru Mladenu Ivančiću, i to zbog duga od 93 tisuće kuna za prostor u Ciscuttijevoj 18 za koji je imao ugovoren mjesečni najam od 15 tisuća kuna.

Zakupniku Fehemiju Xhemajliju ugovor je pak otkazan zbog duga od 21 tisuću kuna i to za dva poslovna prostora, u ulici Uspon Vincenta iz Kastva 4 i Scalierovoj 2, za što je ugovorio mjesečnu zakupninu od 2.132 kuna i 455 kuna.

Grad je ugovor otkazao i Stefanu Kurtiju za poslovni prostor u ulici Sergijevaca 53 zbog duga od 15,6 tisuća kuna, kao i Emilu Kovačiću za prostor u Zagrebačkoj 4 zbog duga od 14 tisuća kuna. Otkazan je ugovor i Flaviji Poropat za poslovni prostor u Istarskoj 20 za koji je plaćala mjesečni najam od 1.320 kuna. Njezin dug iznosi 12,6 tisuća kune.

Za sve zakupnike otkaz ugovora stupio je na snagu s današnjim danom, a otkazni rok je dva mjeseca do kada zakupnici moraju vratiti poslovne prostore Gradu slobodne od osoba i stvari. (N. SOFTIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter