Duško Kišberi izgledan šef županovog kabineta

Zadobio povjerenje Valtera Flega - Duško Kišberi (M. MIJOŠEK/arhiva)
Zadobio povjerenje Valtera Flega - Duško Kišberi (M. MIJOŠEK/arhiva)

Novi župan Valter Flego jučer je odradio prvi radni dan na čelu Županije. U svoj prvi mandat krenuo je ambiciozno i pun elana pa je još u petak nakon primopredaje dužnosti dogovorio sastanke s pročelnicima županijskih odjela. Upravo bi se neki od njih mogli naći "na ledu", a kako doznajemo, prve promjene mogu se očekivati već kroz mjesec dana, kada se županijskoj administraciji sprema "face lifting".

Flego je i jučer dio radnog dana proveo razgovarajući s pročelnicima, ne bi li se iz prve ruke uvjerio kako "dišu", mogu li pratiti njegov tempo i jesu li spremni na znatno veću operativnost koju traži od ljudi od kojih su se neki sigurno uljuljkali i uspavali. Novi župan veli da nova vremena uz sebe vežu i nove načine ponašanja, a iako nije želio otkriti koji su mu pročelnici i odjeli kritični, najavljuje da će promjena sigurno biti.

- Nabijat ću tempo, tražiti konkretne rezultate i, što je najvažnije, efikasnost. Svima ću pružiti šansu, no kroz kratko vrijeme imat ću uvid tko može to pratiti. Uz to, zatražit ću kompletnu inventuru po svim odjelima, a računam da bi kroz mjesec dana to moglo biti gotovo i da će tada doći do određenih osvježenja, kazao je Flego.

Iako neslužbeno, već je izvjesno da će Flegova desna ruka biti 31-godišnji diplomirani politolog i ambiciozni glasnogovornik IDS-a Duško Kišberi, koji će vrlo skoro, nakon što se i formalno odradi natječajna procedura, preuzeti vođenje kabineta župana, gdje će naslijediti Miodraga Čerinu koji je postao zamjenik župana.

Kišberi je očito dobro odradio izbornu kampanju, Flego je njime izuzetno zadovoljan i, kako doznajemo, volio bi ga imati u svom timu. No, Flego jučer nije želio potvrditi da mu Kišberi preuzima važan resor, rekavši da će se za taj posao održati javno nadmetanje. (piše D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter