Dušic i Berton na Huntenkunstu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 18. sajmu umjetnina Huntenkunst, koji je od 7. do 9. svibnja održan u nizozemskom gradu Doetinchemu, sudjelovali su istarski likovni umjetnici Romina Dušic iz Višnjana i Elvis Berton iz Pazina.

Oni su, uz Ljiljanu Mihaljevic, Margaretu Lekic, Vitara Drinkovica, Jasiku Vuco Cesnovar, Martinu Miholic i Duju Šuvara iz Zagreba predstavljali Hrvatsku, a prema izboru nizozemskog žirija. Medunarodni sajam suvremene umjetnosti u Doetinchemu ove je godine okupio 175 autora iz 20 zemalja.

Naime, svake godine u fokusu je jedna zemlja koja se predstavlja u središtu izložbenog prostora, a ove je godine to bila Hrvatska. Huntenkunst se smatra kombinacijom izložbe i sajma, a specificno je da svaki umjetnik sam predstavlja svoj rad. Dolazak umjetnika iz Hrvatske najavljen je izložbom "De Kroaten komen/Hrvati dolaze" u susjednom gradicu Ulftu, postavljenoj u Galerie bij de Boeken u kulturnom centru Dru Fabriek koji se nalazi u nekadašnjoj tvornici.

Po završetku Huntenkunsta u galeriji De Grruitpoort u Doetinchamu postavljen je drugi dio izložbe "De Kroaten komen", a ova ce izložba, poput one u Ulftu, ostati otvorena do 5. lipnja. Gostovanje hrvatskih umjetnika u istocnoj Nizozemskoj organiziralo je zagrebacko Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Haagu.


Podijeli: Facebook Twiter