Dušanka Šuran oslobođena svih optužbi

Dušanka Šuran: Uvijek sam radila zakonito (Manuel ANGELINI)
Dušanka Šuran: Uvijek sam radila zakonito (Manuel ANGELINI)

Gotovo četiri godine novinske stupce punile su vijesti o tome kako je bivša IDS-ova načelnica Općine Fažana Dušanka Šuran prijavljivana i kažnjeno gonjena zbog navodnih malverzacija u radu tijekom osam godina koliko je provela na čelu te mlade istarske općine. No, ovih nam je dana Šuran potvrdila da su sve kaznene prijave na njen račun odbačene i da su svi slučajevi o navodnim nezakonitim radnjama pravomoćno okončani u njenu korist. Posljednja pravomoćna presuda od 18. ožujka ove godine odnosi se na obustavu jednog u nizu postupaka zbog navodnog kaznenog djela protiv okoliša protupravnom gradnjom.

No, posebno je zanimljiv slučaj koji se odnosi na izraelsku tvrtku Liberty i slučaj tvornice Badel u Fažani u kojem se od Dušanke Šuran tražio vrtoglavi iznos od 260 milijuna kuna na ime navodne pretrpljene štete zbog neuspjelog poslovanja. I taj je postupak pravomoćno okončan 1. ožujka ove godine nakon što je tvrtka Liberty povukla tužbu i odrekla se daljnjeg progona, a Trgovački sud u Rijeci donio presudu temeljem odricanja.

- Nisam davala nikakve izjave i nisam osjećala potrebu braniti se u javnosti jer sam duboko bila uvjerena da sam, zajedno sa svojim suradnicima, uvijek radila zakonito i da naprosto nisam kriva za to što me se teretilo. Zbog brojnosti postupaka koji su protiv mene bili inicirani, i na šokantnu situaciju u kojoj sam se našla, odlučila sam pričekati okončanje svih postupaka, prvenstveno kaznenih. Sad kad je sve gotovo, odlučila sam progovoriti kako bih javnost upoznala s određenim događajima koji su na ovaj ili onaj način bili prezentirani kroz medije, kaže Šuran.

- Pa da je doista bilo nepravilnosti u mojem radu koliko su o tome neki govorili, očekivala bih da je prijavu podnijela Državna revizija, kao što se u početku i govorilo. Međutim, prijave je podnosila, koliko sam upoznata, jedino Općina Fažana i to vrlo uporno. Danas, nakon što su razna državna tijela, vrlo profesionalno i korektno odradila svoj posao, posjedujem pravomoćna rješenja o okončanju svih kaznenih prijava i postupaka protiv mene i sva su rješenja u moju korist. Općina vodi samo još jedan parnični spor protiv mene, koji nije pravomoćan pa ga ne smijem komentirati, kaže Šuran. (Razgovarao C. B. GALIĆ)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U DVOBROJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter