Duniš nositelj liste, Vižintin kandidat za gradonačelnika

Fabrizio Vižintin
Fabrizio Vižintin

Nakon što su Valter Flego i Boris Miletić 20. travnja u Bujama predstavili Rina Duniša kao kandidata IDS-a za gradonačelnika Buja, danas su iz najveće istarske stranke priopćili da Duniš, nekadašnji načelnik Grožnjana u pet mandata, ipak neće biti njihov kandidat za prvog čovjeka Grada Buja. Iz IDS-a su opravdali micanje Duniša s te kandidacijske liste jer je tek nedavno regulirao svoj status iako na području tog grada živi već 12 godina. Ipak, Duniš ostaje nositelj liste, ali za Gradsko vijeće Buja.

Stoga, novi kandidat IDS-a za gradonačelnika je Fabrizio Vižintin koji je do sada bio kandidat za Duniševog zamjenika i predsjednik Gradskog vijeća Buja. Jučer je predsjednik bujskog IDS-a Franco Basiaco kazao da su "kvalitete i radne sposobnosti Vižintina prepoznate na području cijele Bujštine te da je on voljan svakodnevno raditi na dobrobit zajednice i svih građana". Vižintin je uvjeren da će jednako uspješno zakoračiti u nove izazove i uspješno prelaziti put koji su zacrtali.

- Pozivamo građane da nas na predstojećim izborima podrže jer smo spremni za preuzimanje odgovornosti i kvalitetno vođenje i razvijanje grada, istaknuo je Vižintin, napomenuvši da su Buje grad s mnogo neiskorištenih mogućnosti i velikog potencijala za razvoj brojnih projekata.

- Razvoj gospodarstva, otvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta te stavljanje u funkciju industrijskih zona poput Mazurije naši su prioriteti u narednom mandatu, a ovih ćemo dana detaljnije predstaviti naš program. Želimo da građani vide da im nudimo konkretne i provedive projekte kako bi Buje sutra bile ljepši i bolji grad za život. Nećemo gubiti ni dana, u naredne četiri godine zajedno želimo graditi Buje i nizati uspjehe, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter