Dule i Antonio dijele prvo mjesto s klapom Sol

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva opatijska festivalska vecer iznjedrila je i prve ovogodišnje pobjednike. Dodijelivši kompoziciji "Covek otrok je zavavek" 290 glasova, Opatijci su Dušku Jelicicu Duletu i Antoniju Krištoficu osigurali titulu pobjednika.

Klapa Sol, sa skladbom "Dalmacija di Kvarner bušiva" i 109 glasova osvojila je drugo mjesto, a treceplasirana, sa 63 glasa bila je Gina Picinic koja je izvela pjesmu "Si su došli".

Druga festivalska vecer, ona održana u nedjelju, 24. lipnja u Svetom Petru u Šumi malo je izokrenula poredak medu prva tri, pa se u ovoj pitoresknoj opcini na pobjednicko postolje popela paška klapa Sol.



Njima su Supetarci podarili tocno 151 glas. Drugo mjesto sa 71 glasom pripalo je Dušku Jelicicu Duletu i Antoniju Krištoficu, dakle duetu koji je pobjedu slavio u Opatiji, a bronca prvog MIK-a održanog u Sv. Petru u Šumi otišla je u ruke Robertina Grpca. Robertino je sa skladbom "Tanac od života" od Supetaraca dobio 69 glasova.

Nakon dvije festivalske veceri, s 48 bodova prvo mjesto dijele duet Duško Jelicic Dule i Antonio Krištofic, te klapa Sol. Iza njih se s 33 boda nalazi skladba "Daj mi kapju vodi" u izvedbi Damira Kedže, a potom s 31 bodom Alen Polic i La Miela, te kompozicija "La Vita".

Toliko što se tice reda i poretka na MIK-u 2012. godine. Što se pak tice publike, e pa ona je ona prava mikovska. Ona što ispunjava gledališta do posljednjeg mjesta i svakog izvodaca isprati s gromoglasnim pljeskom. Krenemo li brojiti i prebrojavati onda dolazimo do zakljucka da je prve dvije mikovske veceri pratilo više od tri i pol tisuce gledatelja. Njih dobrano preko dvije tisuce ispunilo je opatijsku ljetnu pozornicu, a novi Pavlinski trg u Sv. Petru u Šumi zaposjelo je oko 1.300 gledatelja.

Mikovci ce nakon vecerašnjeg nastupa u Bakru, sutra gostovati na umaškom Trgu slobode. (S. MRKIC MODRIC; snimili P. FABIJAN i D. ŠKOMRLJ)


Podijeli: Facebook Twiter