Duka: Ako niste zadovoljni, žalite se

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) i član Povjerenstva Ministarstva kulture za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima, Zdenko Duka, odgovorio je danas na prozivke udruge "U ime obitelji", ističući kako do 11. kolovoza traje žalbeni rok te se, ukoliko nisu zadovoljni rezultatima natječaja koje je raspisalo to Ministarstvo, mogu žaliti.

Udruga "U ime obitelji", koja je izdavač novinskog portala Narod.hr , prozvala je Ministarstvo kulture da načinom odabira projekata na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima prikriveno financira podupiratelje SDP-a i HNS-a, a Zdenka Duku, kao jednog od članova stručnog povjerenstva i predsjednika HND-a, optužuju za pristranost i povezanost s vladajućim strankama.

"Neka se jave i neka se žale. Ja nemam nikakvu potrebu niti ovlaštenje govoriti u ime stručnog Povjerenstva", izjavio je Duka za Hinu.

Čelnik HND-a Duka također optužuje urednika portala Dalje.com Tomislava Galovića za manipulaciju.

U drugi je natječajni krug, naime, ušao i nepostojeći portal "Zlatne godine" koji je prijavio Galović, a koji tvrdi kako mu je Duka, na upit kojim se kriterijima rukovodilo Povjerenstvo, koje je bolje ocijenilo nepostojeći portal od primjerice portala Narod.hr uzvratio: "Uskoro će vaši doći na vlast, pa ćete onda dobiti novce!".

"Galović je izmanipulirao moju izjavu. Ja 'svojih' nemam tako da nikakve 'naše' nisam spominjao", tvrdi Duka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter