Dujmovicev pršut šampion u Sinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski pršutari uspješno su nastupili na petom Nacionalnom sajmu pršuta održanom prošlog vikenda u Sinju. Sedam je proizvodaca iz Istre poslalo svoje pršute na ocjenjivanje na sinjski sajam i oni su ocjenjivani u posebnoj kategoriji.

Proizvodi 19 dalmatinskih pršutana takoder su ocjenjivani u zasebnoj kategoriji dalmatinskog pršuta, a usamljen je u posebnoj kategoriji, buduci da je proizveden na dalmatinski nacin s kožom ali bez dima, ostao jedan pršut s Krka.

Mladen Dujmovic iz Kringe potvrdio je na ovogodišnjem sinjskom sajmu titulu šampiona u kategoriji istarskog pršuta, koju je bio osvojio i lani. Zlatnom medaljom nagraden je pršut Mladena Milohanica iz Tinjana, srebrnu medalju osvojio je Elvis Grubišic iz Gracišca, a sinjska bronca pripala je pršutani Jelenic iz Svetog Petra u Šumi.

Brojnim tuzemnim potvrdama kvalitete proizvodima istarskih pršutana uskoro bi se mogle pridružiti i prve inozemne: istarski pršutari uskoro nastupaju i na Medunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, a nakon toga i na Kmetijskom sajmu u slovenskoj Donjoj Radgoni.


Podijeli: Facebook Twiter