"Duhovi New Yorka" Jelene Vukotić


Izložba fotografija Jelene Vukotić pod nazivom "Duhovi New Yorka" otvorit će se sutra u 21 sat u pulskoj Galeriji Makina. Izložba je dio popratnog programa 64. Pulskog filmskog festivala.

Jelena Vukotić rođena je u Puli. Diplomirala je likovnu umjetnost na Akademiji izvedbenih umjetnosti, filma i televizije u Pragu. Njezine su fotografije objavljene u The New Yorkeru, The New York Timesu, Forbesu…

Izložbu njenih radova najavljuje ovaj tekst: "Jesu li snovi stvarni? Većina nas živi svoj život, čvrsto ukorijenjen u materijalni svijet, a kad se probudimo, snove ignoriramo ili zaboravljamo. Što kad bismo imali uvijek prisutan prozor kroz koji bismo mogli promatrati i tumačiti duhovno isprepleteno s materijalnim i fizičkim? Naš bi duh počeo komunicirati s predmetima i otkrivao nove svjetove. Naša bi svijest postala isprepletena s okruženjem. Taj prozor utišava svakodnevni stroj i poziva nas na istraživanje, na to da opet budemo radoznali kao kad smo bili djeca. Duhovi New Yorka su fotografije nastale kroz taj prozor, što gleda na grad koji nikad ne spava". (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter