Dugopolje odustalo od Prve HNL

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugopolje iduce sezone ipak nece igrati u elitnom razredu hrvatskoga nogometa! Vodstvo kluba odlucilo je tako na današnjoj sjednici Izvršnog odbora kluba, održanoj pod pritiskom HNS-a.

U Dugopolju su se sastali u ponedjeljak i tada su izvjestili javnost da ce odluku prolongirati do 10. svibnja, što je bio krajnji rok za izjašnjavanje. No, pod pritiskom HNS-a u klubu su se morali danas iznova sastati, nakon cega su donijeli odluku o odustajanju. Neslužbeno, nemogucnost zatvaranja financijske konstrukcije glavni je razlog odustajanja od promocije u viši razred.

Ovom odlukom odahnuti mogu u taboru Rijeke i Intera, dviju momcadi koje je u posljednjim dvama kolima cekala bespoštedna borba za izbjegavanje dvanaeste pozicije.

Doduše, Inter je bio u prednosti buduci da je momcad iz Zaprešica u posljednjem kolu u rasporedu imala Varaždin (ovaj vikend cekalo ih je gostovanje kod Splita), dok je Rijeka bodove spasa morala tražiti protiv Slaven Belupa na Kantridi i kod fenjeraša Karlovca.

Odustajanjem Dugopolja Rijeka matematicki još uvijek nije osigurala ostanak u ligi, buduci da teorija još uvijek u igri drži i nogometaše Luckog, koji na 13. mjestu za Rijecanima kasne pet bodova.

Od drugoligaških momcadi licencu za nastup u Prvoj HNL zatražili su još Rudeš i Hrvatski dragovoljac, ali njima je drugo mjesto, posljednje koje može voditi u viši rang, u posljednjim trima kolima nedostižno.


Podijeli: Facebook Twiter