Dugoocekivana "Cijena slobode"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodnjansko pulski nu metalci Popeye ove ce subote u klubu Monteparadiso u Rojcu s pocetkom u 22 sata promovirati novi, dugoocekivani album "Cijena slobode". Prije koncerta u Puli, decki ce u cetvrtak nastupiti u zagrebackom klubu Mocvara.

Diskografska pauza ove grupe trajala je cak sedam godina. Toliko je prošlo od objave debitantskog albuma "Domaci benzin". Novi album najavljen je singlom "Delaj, Delaj" koji su Popeyjevci snimili s Tamarom Obrovac. Za tu je pjesmu snimljen i spot na nekoliko lokacija diljem Istre, ukljucujuci tunel kraj Sluma na Buzeštini i rudarsko okno u Raši.



Osim Tamare, Popeye su na ovom albumu ugostili i Sašu Antica iz The Beat Fleeta. Album "Cijena slobode" je, prema rijecima clanova benda, mnogo zreliji i stilski raznolikiji od debitantskog albuma, a prema rijecima pjevaca Ferea "ima više pjevanja, a manje repanja". Album je specifican i po tome što su tekstovi na istarskoj cakavici koja je odlicno "sjela" na gitarske dionice prepune distorzije i agresivnih rifova te razigrane bas gitare koja vodi ritam sekciju. Produkciju albuma potpisuje Kadri Bassic (Samir Kadribašic) iz 4art studija, a u objavila ga je kuca TomTom Music.


Podijeli: Facebook Twiter