Dugi spor u Dugoj Uvali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pravosudno-poslovna sapunica vezana uz hotel Croatia u Dugoj Uvali, o kojem se spore zagrebacka tvrtka Industrogradnja nekretnine i splitsko poduzece Fio&D, dobila je novu dinamiku. Pocetkom svibnja Državno odvjetništvo, USKOK i Porezna uprava zaprimili su kaznenu prijavu Industrogradnja nekretnina protiv tvrtke Fio&D te pojedinaca Dragana Boljata, Joška Mirkuta i Andreja ?urica, i to zbog "postojanja osnovane sumnje" da su utajili porez i druga davanja te time prekršili odredbe iz clanka 286 Kaznenog zakona.

U kaznenoj prijavi navodi se da tvrtka Fio&D odbija napustiti turisticki kompleks Duga Uvala, gdje joj je najam otkazan još 2006. te da kasni s prijavom radnika, manipulira obracunom placa i doprinosa, prijavljuje ih na minimalac te placa radnike na ruke. U prijavi se navodi da su radnici fiktivno dali otkaz, uz dogovor s poslodavcem da ce nastaviti s radom kroz pet mjeseci.

Ovo je samo još jedna u nizu prijava koje su tvrtke Industrogradnja i Fio&D podigle jedna protiv druge. One vode niz sudskih procesa, u kojima se više ne zna tko koga za što tuži. Dragana Boljata, protiv kojeg je, izmedu ostalih, usmjerena najnovija prijava, nismo uspjeli dobiti na mobitel. Više srece imali smo sa sadašnjim direktorom hotela Croatia Andrejem ?uricem, koji medutim nije bio rjecit po pitanju prijave.

Inace, hotel Croatia u Dugoj Uvali ove je godine zbog stalnih sukoba izmedu vlasnika hotela - Industrogradnje, i zakupca objekta - tvrtke Fio&D, otvoren tek nakon Uskrsa, kad je primio i prve goste. Zaštitara, koje je do travnja angažirala Industrogradnja kada su okupirali hotel, više nisu vidljivi.

- Zaštitari su još u apartmanskom hotelu PZR za radnike, apartmanskoj recepciji i restoranu Punta pa se izmjenjuju u naselju, navodi ?uric.

Gosti ne znaju za sukobe

Na terasi hotela zatekli smo goste iz Ljubljane Matjaža Rebernaka i Olgu Koci, koji kažu da su prvi put u Croatiji i nisu primijetili ništa neobicno. - Stigli smo preko agencije i ne znamo da je tu bilo nekih problema. Vidjeli smo zaštitare, no nismo doživjeli neugodnosti, rekli su.

Vlatka Brobelnik iz Celja, koja je u hotel takoder stigla preko agencije, rekla je da nije cula ništa o sukobima, no vidjela je zaštitare na Punti. - Nisam znala da su zaštitari bili i u hotelu. No, ne mogu reci da je ovdje sve u redu, hotel je star i treba obnovu, a i plaža je nikakva. Primili su goste, a sve je zatvoreno, nemamo ni trgovinu. Trebalo bi nešto raditi, ovdje puno toga nedostaje, rekla je. (D. GRAKALIC, P. LUKEŽ, B. ŽIŽOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter