Duga Uvala: Zaštitari zaustavili osoblje hotela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Desetak dana prije dolaska prvih gostiju u hotel Croatia u Dugoj Uvali, u njemu se dogodio novi incident kojim se opet pokazalo da trakavica izmedu zagrebacke Industrogradnje i splitske tvrtke Fio&D nije gotova. Tridesetak zaposlenika tvrtke Fio&D koji su u ponedjeljak došli na posao nabasali su na rampu kojom su djelatnici zaštitarske tvrtke Bilic - Eric Security u ime Industrogradnje preprijecili put ka hotelu, i tako ih sprijecili ne samo da dodu do svojih radnih mjesta, vec i do svojih stvari u hotelu.

- U nedjelju oko 23 sata dok sam bio na recepciji hotela ušlo je šest osoba, od kojih je jedna imala maskirnu kapuljacu preko lica, i u tom sam trenutku bio uvjeren da su me došli likvidirati. Prišli su mi, nisu odgovarali na moja pitanja tko su i što žele, nego su me fizicki napali, zgrabili i doslovno iznijeli van iz hotela. Pozvao sam policiju koja je i danas ovdje i koja izgleda cuva te zaštitare, jer meni nitko ne želi ništa odgovoriti, niti su nam pokazali neki nalog prema kojem je 20-ak djelatnika te zaštitarske tvrtke ušlo u posjed ovog hotela i naših stvari, rekao nam je prokurist i suvlasnik društva Fio&D Dragan Boljat.

- Neka sud vec jednom riješi ovu situaciju jer da nam se isto dogada iz godine u godinu, da prolazimo ovakve stresove, zaista nema smisla. Nitko nema ništa od toga, svi smo samo na gubitku, pocevši od nas pa do države, zakljucila je jedna djelatnica.

Svi djelatnici u glas su konstatirali da je zanimljivo da se Industrogradnja pojavi sa zaštitarima svaki put kada pocinju pripreme za sezonu, bez obzira na to što Fio&D ima sudsko rješenje iz 2003. kojim se zabranjuje Industrogradnji smetati splitsku tvrtku u posjedu hotela i depadanse.

Kada se ista ovakva situacija dogodila 2008., sud je takoder presudio u korist splitske tvrtke i zaštitari su morali napustiti objekte. Hoce li se sada dogoditi isti scenarij zbog kojeg ce se samo povecati dugovanje Industrogradnje, znat ce se uskoro buduci da su odvjetnici tvrtke Fio&D vec pripremili sudske tužbe.

- Policija nije postupala u Dugoj Uvali, za to nije ni nadležna. Policajci su pozvani, ali nisu utvrdili kršenje javnog reda i mira ili druge prekršaje. Uputili su dvije strane da spor rješavaju na sudu, saznali smo od Valtera Opašica iz PU Istarske. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC, snimio S. MILJEVIC)

Uprava Industrogradnje: Situacija je apsurdna

"U proteklih nekoliko godina, otkada sam u Upravi Industrogradnje, te od 2011. od kada sam predsjednik Uprave, susrecem se sa situacijom koja je apsurd: kao vlasnici ne možemo koristiti vlastitu imovinu, a istovremeno tvrtka s kojom je ugovor raskinut 2008. gotovo nesmetano koristi naš kompleks Croatia u Dugoj Uvali, ne placa najam niti režije, te izigrava institucije pravne države. Inzistirat cemo na pravu na svoje vlasništvo, te informirati i institucije EU-a o nacinu funkcioniranja institucija pravne države u Hrvatskoj", izjava je Adama Teegera, predsjednika Uprave Industrogradnje, koju je objavio business.hr.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.

 


Podijeli: Facebook Twiter