Duga Uvala: Turizam na cekanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo turizma nije nam dalo odgovor hoce li omoguciti hotelu Croatia da otvori svoja vrata za goste bez obzira na sudske sporove koje vode sadašnji najmoprimac, splitska tvrtka Fio&D, te Industrogradnja d.d., kao vlasnik hotelskog kompleksa u Dugoj Uvali. Odgovora nema ni nakon gotovo 20 dana od slanja upita i brojnih poziva.

Resorno se ministarstvo, inace, u taj slucaj umiješalo na vrlo cudan nacin, donijevši 6. studenog 2009. rješenje kojim se ukida dozvola za obavljanje ugostiteljske djelatnosti splitskoj firmi u hotelskom kompleksu u Dugoj Uvali. Cudno je to što se Ministarstvo iz nepoznatih razloga, a nakon ocitih pritisaka Industrogradnje, zakljucilo da je tvrtki Fio&D prestalo pravo korištenja poslovnog prostora. No to pravo je predmet mnogobrojnih sudskih postupaka koji još uvijek nisu ni izbliza okoncani.

Ministarstvo je time, što tvrdi i suvlasnik i prokurist tvrtke Fio&D Dragan Boljat, prejudiciralo sudske odluke. Da je resorno ministarstvo u ovom slucaju ishitreno donijelo odluku i time dodatno zakompliciralo ionako složenu situaciju oko hotelskog kompleksa u Dugoj Uvali, svjedoci i posljednja odluka Vrhovnog suda kojom su poništena rješenja Županijskog i Opcinskog suda u Puli, a na koja se poziva Ministarstvo u svom rješenju.

Naime, Vrhovni sud je zakljucio ono na što smo i mi upozoravali u našim clancima, a to je da je Županijski sud u jednom prethodnom ovršnom postupku, kada je presudio u korist tvrtke Fio&D, ugovor o najmu proglasio nepodobnim za ovrhu, da bi u novom ovršnom procesu taj isti ugovor bio podoban. (B. ŽIŽOVIC)

VIŠE PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter