Duga Uvala: Propao 5. pokušaj deložacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pravne igre bez granica u Dugoj Uvali dobile su još jedan nastavak. Peti pokušaj deložacije Novog sindikata iz pansiona za radnike, koji je zajedno s hotelom Croatia i depandansom u zakupu splitske tvrtke Fio&D, u srijedu je ponovno propao, ovog puta zbog zahtjeva Novog sindikata za izuzecem suca ovršitelja, suca i predsjednice Opcinskog suda u Puli.

Buduci da odluku u ovom slucaju donosi viša instanca, odnosno Županijski sud u Puli, deložacija je odgodena do daljnjeg.

Neuspio pokušaj deložacije drugi je u samo dva tjedna. Sredinom rujna, naime, propala je zbog prigovora Novog sindikata koji je usvojen. Njihov nam je odvjetnik tada pojasnio da su uložili prigovor na deložaciju buduci da je ugovor Novog sindikata s Industrogradnjom o zakupu pansiona sklopljen prije zapocetog postupka koji je pokrenuo Fio&D protiv Industrogradnje zbog ometanja posjeda.

Pansion za radnike je, podsjetimo, u zakupu splitske tvrtke Fio&D, u cijem se zakupu nalaze hotel Croatia i depandansa. Industrogradnja vec godinama sudskim sporovima pokušava vratiti u posjed te nekretnine jer je, kako tvrde, najam istekao još 2006. godine.

Sredinom 2008. godine uz pomoc zaštitara tvrtke Klemm sigurnost Industrogradnja je nasilno zaposjela pansion, a nedugo zatim ga dala u zakup Novom sindikatu. Fio&D pokrenuo je postupak zbog ometanja posjeda i dobio spor te je naložena deložacija Industrogradnje, odnosno Novog sindikata.

Medutim, raznim pravnim manevrima deložacija se konstantno odgada, pa se to dogodilo i u srijedu.

- Ovo je sada vec izrugivanje pravosuda i svih nadležnih institucija, rekao nam je odvjetnik splitske tvrtke Fio&D Emir Kulenovic te je ponovio da se i u ovom slucaju radi o opstrukciji i da je žalosno što se i dalje tolerira ovakvo ponašanje.


Podijeli: Facebook Twiter