Duga Uvala: Hotel Croatia neće biti vraćen vlasniku?

Hotel ispred kojeg se svakog proljeća dogodi barufa
Hotel ispred kojeg se svakog proljeća dogodi barufa

Umjesto za kuhare, radnici u Dugoj Uvali školuju se za zaštitare. Rečenica je to kojom Marijan Kostešić, načelnik Općine Marčana, zloslutno najavljuje ono što bi se moglo uskoro dogoditi u poznatom turističkom naselju na istočnoj obali Istre.

Nemile scene barikada, naguravanja radnika sa zaštitarima i intervencije policije "krase" Dugu Uvalu već godinama. I svaki se put ponavljaju pred turističku sezonu. Ove godine bi to ružno istarsko turističko pače, međutim, moglo ostati bez glave ako se nešto ubrzo ne promijeni u odnosima zaraćenih strana.

Zakupcu, splitskoj tvrtki Fio&D, u travnju ističe ugovor o najmu hotela Croatia i depandanse, koji je ta tvrtka 2003. sklopila s vlasnikom, zagrebačkom Industrogradnjom.

Prema neslužbenim informacijama, splitska tvrtka, unatoč isteku ugovora, ne misli napustiti hotel. Prokurist Fio&D-a Dragan Boljat, kojeg danima bezuspješno pokušavamo dobiti telefonskim putem, navodno traži od Industrogradnje isplatu odštete.

Na što bi se ona odnosila nije nam poznato. Možemo tek nagađati da Boljat smatra da im je Industrogradnja nanijela štetu u poslovanju, budući da je gotovo svake godine pokušavala nasilnim putem ući u posjed hotela.

Pretpostavka je i da Industrogradnja neće pristati na isplatu nikakve odštete, jer ionako smatraju, što su u više navrata isticali, da ugovor s Fio&D-om odavno nije valjan.

Prema našim informacijama, Dragan Boljat od Industrogradnje potražuje ogroman novac, koji prelazi tržišnu vrijednost hotela Croatia, pa je to još jedan razlog zbog čega se situacija u Dugoj Uvali vjerojatno neće riješiti mirnim putem. (B. ŽIŽOVIĆ; snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter