Duga Uvala: Barikadama protiv rušenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Demontaža nadstrešnice pješackog mosta koji spaja hotel Croatia i pripadajucu depandansu u Dugoj Uvali, a koju su u srijedu po nalogu Ministarstva okoliša zapoceli djelatnici Industrogradnje, nastavljena je i u cetvrtak. Nakon aluminijske stolarije na red je došlo skidanje metalne nosive konstrukcije nadstrešnice, nakon cega je, po najavama iz Industrogradnje, trebalo uslijediti potpuno uklanjanje mosta.

No, daljnji su radovi upitni buduci da je splitska tvrtka Fio&D, inace najmoprimac tog hotelskog kompleksa, na izlazu postavila barikade - rampa na glavnom ulazu je zakljucana lokotom, a na izlazu kroz šetnicu, u blizini kažuna, put prijeci traktor.

- Kamion nakrcan stolarijom nadstrešnice zarobljen je u hotelskom kompleksu od srijede. Rampama i barikadama sprijecen nam je izlazak pa ne možemo demontirane dijelove mosta odvesti i uskladištiti te potom nastaviti s rušenjem, rekli su nam djelatnici Industrogradnje, odnosno voditelj gradilišta, napominjuci da nije ovlašten davati izjave.



O daljnjim potezima Uprave Industrogradnje nije želio spekulirati, no napomenuo je da ništa nece raditi silom. Iako u cetvrtak na gradilištu nismo zatekli nikog iz splitske tvrtke, vec prvog dana rušenja suvlasnik Fio&D Dragan Boljat rekao je medu ostalim da je Industrogradnja u kompleks ušla ilegalno te da je posrijedi pljacka. Može se zakljuciti da je upravo sprjecavanje pljacke razlog postavljanju barikada.

Je li to doista razlog, u cetvrtak nismo uspjeli saznati, buduci da se nitko od nadležnih nije javljao na telefon, no cinjenica da su tamošnji zaštitari dobili nalog da cuvaju imovinu kompleksa takoder govori u prilog toj tezi. Ipak, navodnu kradu, kako doznajemo od nacelnika OKC-a PU istarske Marka Petkovica, do cetvrtka poslijepodne nitko iz splitske tvrtke nije prijavio, a nije bilo prijava ni sa suprotne strane.

Kada ce i kako kamion izaci iz hotelskog kompleksa ostaje za vidjeti, no sigurno je da Industrogradnja nece odustati od svog nauma, samim time jer je po rješenju iz resornog ministarstva rok za rušenje mosta 15 dana.


Podijeli: Facebook Twiter