Duga noc jazza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vasil Hadžimanov Band oduševio je, još jednom, pulsku publiku koja je u subotu napunila veliku salu Doma hrvatskih branitelja na koncertu koji je otvorio novu sezonu Jazzbina Pula Jazza.

Dobra atmosfera osjecala se u zraku otpocetka u sali koja je ovaj put bila malo drukcije preuredena, pa je bilo manje stolova i stolica, a više prostora za stajanje, što se za ovakav koncert, nabijen energicnom svirkom, pokazalo kao pun pogodak.

Srpski su glazbenici došli ovdje da bi promovirali novi album „Života mi“ radi kojeg na turneju i vode pojacanja i to flautisticu i saksofonisticu Jasnu Jovicevic te gitariste Svebora Šakica i Branka Trijica. Ovaj trio više se nego dobro spojio s osnovnim kvartetom.

U samom bendu, pored Hadžimanova za klavijaturama, prvo moramo istaknuti udaraljkaša Bojana Ivkovica Bokija. Osim što krajnje samouvjereno vlada svojim instrumentima, uz to je i beskrajno dobro raspoložen pa služi kao neka vrsta meštra ceremonije. Za bubnjevima je Srdan Dunkic Johnny koji i sam zna iskoraciti ispred svog seta intrumenata, te nenametljivi basist Miroslav Tovirac.

Bila je to duga noc jazza jer je nakon koncerta uslijedio i bonus koji su pulski jazzeri zapoceli izvedbom standarda. Na bini su se okupili vec dobro znani Nenad Mirt za kontrabasom, klavirist Leon Brenko, gitarist Saša Zorkic i bubnjar Dušan Kranjc. Njima su se polako pridružili clanovi Hadžimanovljevog benda.


Podijeli: Facebook Twiter