Dug prebiti gradnjom sportske dvorane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Medulin osnivala je komisiju za postizanje dogovora s Arenaturistom o naplati duga, odnosno naknade za korištenje kampova, koju ta pulska tvrtka Opcini Medulin vec godinama ne placa. Sudski spor Opcina je pokrenula 2003., kad je za kampove Medulin, Stupice, Runke i Tašalera tražila 24 milijuna kuna, koliko je iznosio petogodišnji dug. S obzirom da Arenaturist dosad nije ništa uplatio, dug je porastao na 32 milijuna. Spor je trenutno u mirovanju jer se utvrduju vlasništva Opcine Medulin i Republike Hrvatske u kampu Medulin.

- Autokampovi Stupice i Runke su neupitno vlasništvo Opcine, Tašalera je izvan granica gradevinskog podrucja pa po zakonu pripada državi, dok je upitan autokamp Medulin. Tamo se utvrduje što je izvan, a što unutar granica gradevinskog podrucja. Ono što je unutar gradevinskog podrucja pripada Opcini, a ono izvan njega državi, i to po zakonima o poljoprivrednom zemljištu i šumama, pojašnjava nacelnik goran Buic.

Dodaje da se dosad pregovaralo o mogucnosti da se dug prebije izgradnjom sportske dvorane i centra za sportove na vodi o trošku Arenaturista te da se osnuje zajednicka tvrtka za upravljanje kampovima. "U iducih nekoliko mjeseci ocekuju se konkretni dogovori", zakljucuje Buic.

Arenaturist je, s druge strane, Opcinu tužio zbog uknjižbe vlasništva na kampove, no pravomocna je drugostupanjska odluka Županijskog suda donesena u korist Medulina.


Podijeli: Facebook Twiter