Duesseldorf: Napad na hrvatski konzulat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zgrada hrvatskog generalnog konzulata u središtu Duesseldorfa napadnuta je u srijedu oko podneva s dva molotovljeva koktela, djelatnici konzulata nisu ozlijedeni, a generalni konzul Vjekoslav Križanec je nakratko bio hospitaliziran zbog problema nakon udisanja dima, izvijestilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Njemacki list Rheinische Post na svojoj internetskoj stranici objavio je da je oko podneva jedan covjek bacio dva molotovljeva koktela na ulaz u generalni konzulat u Duesseldorfu u ulici Cornelius. Tog je covjeka primjetio jedan krovopokrivac koji je bio na drugoj strani ulice. Dok je pocinitelj pokušao pobjeci, radnik ga je uspio zaustaviti do dolaska policije, piše list.

"Njemacka policija uhitila je napadaca i nad njim provodi kriminalisticku obradu", navode u MVPEI-u i dodaju da im policija još nije javila identitet napadaca.

Njemacka policija priopcila je u srijedu da su, prema prvim saznanjima, motivi napada bili osobni a napadac je 56-ogodišnji hrvatski državljanin. Njemacki novinski portal express.de objavio je da je napadac prilikom napada na konzulat na hrvatskom vikao: "Vi ste ratni zlocinci".

Požar koji je izbio u prostorijama konzulata ubrzo je ugašen intervencijom djelatnika konzulata i vatrogasaca i nanio je manju materijalnu štetu.


Podijeli: Facebook Twiter