Duel performansima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 12 clanova Mladeži HDZ-a okupilo se u podne na Iblerovom trgu u Zagrebu, ispred središnjice najjace oporbene stranke SDP-a, ne bi li tjelovježbom pokazali njenom šefu Zoranu Milanovicu kako da razgiba prepone.

- Želimo ovim rastezanjem pokazati da je Milanovic u Saboru proveo ukupno jedan sat i 43 minute, a prima punu placu za svoj posao. Izjavio je da ima problema s preponama pa smo mu htjeli pokazati kako da se rastegne i tako bude sposobniji za rad tamo gdje treba raditi, izjavio je neposredno nakon petominutnog razgibavanja, bez kapi znoja na celu, tajnik mladeži HDZ-a Josip Bilaver, ocito vrhunski tjelesno spreman.

Brojni pripadnici Mladeži svoj su kineziološki performans izveli uz pjesmu "Put ka sreci", dijeleci pritom okupljenima letke s fotomontažom Milanoviceva lika kako vježba.



No, nedugo nakon prvih taktova pjesme koja je obilježila predsjednicku kampanju Ive Josipovica, takoder clana SDP-a, na Iblerovom je trgu ususret predstavnicima Mladeži HDZ-a krenulo desetak clanova Foruma mladih SDP-a, noseci tri velika transparenta.

«Jutarnja vježba u podne - nije cudo da Hrvatska tone» bio je najzanimljiviji medu njima, iako ni «Mladi HDZ-a vode tjelovježbu za 320 tisuca nezaposlenih» te «Budi sit i vjeruj u Vladin mit! Pravi bullshit!» nisu bili za baciti.

- Jako je lijepo što mladi u HDZ-u pokazuju da znaju vježbati, lijepo je i što znaju razgibati prepone, no mišljenja sam da bi im bilo pametnije da se umjesto vježbanja konacno prime posla te pomognu ljudima koji su nezaposleni da i oni mogu raditi i od svoga rada živjeti, rekao je novinarima clan Foruma mladih SDP-a Dominik Etlinger.


Podijeli: Facebook Twiter