Dubrovnik: Počelo snimanje 8. nastavka ''Ratova zvijezda''

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snimanje scena osmog nastavka planetarno popularnog filmskog serijala "Ratovi zvijezda" u Dubrovniku počelo je u srijedu kasno poslijepodne i zbog toga je u 18 sati zatvorena i najpoznatija dubrovačka ulica Stradun.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je istajnuo u srijedu kako se Stradun zatvara ''zbog značajne filmske produkcije''.
 ''Stradun se zatvara zato što imamo značajnu filmsku produkciju u Dubrovniku. Grad Dubrovnik je grad koji je omogućio da se produkcija odvije po njihovom planu i programu. Mi smo prihvatili njihova pravila igre. Nismo ni na koji način onemogućili njihov projekt, a sretni smo da se napravi. Ne znamo točno ni koja je produkcija, ni što će se događati, stojimo iza toga da je to važno i da je produkcija u okviru proračuna RH. Sama po sebi izaziva ogroman interes javnosti'', odgovorio je Vlahušić na novinarski upit o zatvaranju Straduna za potrebe snimanja filma ''Space Bears'', što je kodni naziv za osmi nastavak filmskog serijala ''Star Wars'', odnosno Ratova zvijezda.
 
Vlahušić je ustvrdio i kako je sretan jer je s ljudima koji žive i posluju u povijesnoj jezgri potpisano oko 120 ugovora bez većih problema, kao i zbog činjenice da je za potrebe ovog projekta angažiran veliki broj Dubrovčana. ''Posebno me veseli i činjenica da su preko 70 posto dosadašnjeg posla napravili Dubrovčani. Cijeli set, najveći dio su napravili ljudi iz Dubrovnika'', rekao je Vlahušić.
 
Snimanje scena Ratova zvijezda u Dubrovniku trajat će do 17. ožujka, a snimat će se u kasnim popodnevnim i noćnim satima. Kretanje povijesnom jezgrom bit će zbog toga ograničeno, a na ulazima u Grad na Pilama i Pločama postavljene su informativne table s preporučenim rutama kretanja. Za potrebe neometanog  snimanja angažiran je i veliki broj zaštitara.

Podijeli: Facebook Twiter